Így készíts házilag mosogatószert – Egészségesebb és nagyon hatékony

Így készíts házilag mosogatószert – Egészségesebb és nagyon hatékony

Címlap / Otthon / Háztartás / Így készíts házilag mosogatószert – Egészségesebb és nagyon hatékony

Egy vegyszermentes tisztítószer lehet ugyanolyan hatékony, mint a bolti társai, de kevésbé károsítja a bőrödet, ami lássuk be, a sorozatos kézmosások idején egyébként is könnyebben kiszárad, berepedezik.

Egy jó házi mosogatószerrel egyszerre több problémát is megoldhatsz, érdemes azonban kicsit keresgélni, mert bár a neten sok praktikát és receptet találni, ezek nem mindegyike egyformán hatékony és az egyedi igényeidnek sem feltétlenül felelnek meg.

A házi mosogatószerek között a legtöbb ecetet tartalmaz, ami kétségtelenül hatékony, de sokan ódzkodnak a szagától. Mások bóraxszal készülnek, ami viszont elég megosztó a környezettudatos, otthon készült tisztítószerek használóinak körében, hiszen mégiscsak egy vegyszer.

Az alábbi recept egyiket sem tartalmazza, ráadásul csupa olyan dolog kell hozzá, ami egyébként is szinte biztosan van otthon a háztartásban, így még vásárolni sem kell menned.

Ha elfogyott a mosogatószer, és nem szeretnél csak ezért leugrani a boltba, akkor most van itt az ideje, hogy kipróbálj egy házi receptet, amivel jót teszel a környezetednek, a bőrödnek, a pénztárcádnak, és még a karanténban töltött időnek is!

IgorVetushko/depositphotos.com

Hozzávalók:

  • 2/3 csésze felolvasztott szappan (a legjobb a mosószappan, de egyszerű, kimaradt szappant is olvaszthatsz fel)
  • 1 és 1/3 csésze víz (legjobb a desztillált, de ha ez nincs otthon, felforralt és visszahűtött vizet is használhatsz
  • 40 csepp tetszés szerinti illóolaj (az illata miatt)
  • 1 evőkanál mosószóda
  • 1 evőkanál asztali só 3 evőkanál forró vízben feloldva

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást