Amikor a 80-as években Magyarországon is divatba jött a hamburgerezés, még sokemeletes, alig átharapható szendvicset kaptunk hamburger gyanánt, amit persze imádtunk. Külön „őrület” volt, hogy nemsokára már otthon is készíthettünk magunknak ilyen „csodát”, csupán fagyasztva kapható húspogácsa, zsemle, ketchup és zöldségek kellettek hozzá.
Nekem ez a régi, méretes hamburger sokkal jobban ízlett a mostaninál. Itt találod a húspogácsa receptjét, ha újra ilyet szeretnél enni, vagy szívesen megkóstolnád, ha még nem ismered!
VIDEO Nagy éves horoszkóp 2025: így alakul az éved személyes és munkahelyi fronton
Elkészítés:
1. A csirkemellet mosd meg hideg folyóvíz alatt, majd konyhai törlőpapírral szárítsd meg. Tedd aprítógépbe, és aprítsd össze. Vágd le a kenyérszelet héját, és a kenyérbelet morzsold szét. A tojást verd fel villával.
2. Az aprított húst, a kenyérmorzsalékot, a felvert tojást, a sót és a borsot alaposan keverd össze. Vizes kézzel formálj a masszából 4 húspogácsát, és mindkét oldalukat ecseteld be olívaolajjal.
3. Forró grillrácson vagy serpenyőben, olajon süsd meg 10 perc alatt.
4. A paradicsomot és a salátaleveleket mosd meg, és törölgesd szárazra. A paradicsomot karikázd fel. A hamburger zsemléket vágd ketté, és pár percig melegítsd a grillrácson. A zsemlék egyik felén oszd szét a salátaleveleket, a hagymakarikákat és a paradicsomkarikákat (ha csípősen szereted, akkor a csípőspaprika szeleteket is), majd tegyél rá egy kevés majonézt. Erre tedd húspogácsákat. Végül borítsd rájuk a zsemlék felső felét is.