Így készíthetsz ijesztő koponya arcfestést Halloweenra!

Így készíthetsz ijesztő koponya arcfestést Halloweenra!

Címlap / Stílus / Arc / Így készíthetsz ijesztő koponya arcfestést Halloweenra!

Minden évben elgondolkodsz rajta, milyen ütős halloweeni jelmezt készíts magadnak, aztán rájössz, hogy igazából lusta vagy ezzel bajlódni? Ha elkészíted ezt a koponya sminket, garantálom, hogy nagy sikered lesz, minden extra előkészület nélkül!

Egy ilyen sminkkel ráadásul felesleges óriás maskarákba bújnod, hiszen egy egyszerű fekete szettel is megállja a helyét a buliban. Csak pár eszköz és egy kis türelem kell hozzá, hogy elkészítsd! 🙂

Az előkészítés praktikái

Fontos, hogy mielőtt nekilátsz a sminknek, alaposan tisztítsd meg arcbőrödet, hogy maximálisan tapadjon rá a smink. Ha zsíros a bőröd, akkor meleg vízzel és szappannal mosd át, hogy kicsit kiszárítsa. Ha pedig száraz, vigyél fel egy vékony réteg arckrémet az extra hidratálásért.

Ezután fogj egy fekete szemceruzát, és készíts egy „vázlatot” az arcodra, finom mozdulatokkal rajzold fel a smink fekete körvonalait. Ez abban segít, hogy a vonalak ne akkor csússzanak el, amikor már a festést készíted! Emellett hasznos, ha az előre megálmodott fekete részekre rajzolsz magadnak egy x-et, hogy utólag könnyebben eligazodj, melyik területekre kell ezt a színt felvinni.

Festésre fel!

Amire a következőkben szükséged lesz az egy fekete, illetve egy fehér arcfesték  (ha nem rendelkezel velük otthon, és nincs kedved beszerezni őket, akkor egy krém állagú tus és egy nagyon világos színű korrektor is segítségedre lehet). 

Ehhez a sminkhez azért javaslok egyébként elsősorban krémes állagú termékeket, mert ezek jóval tartósabbak a vízbázisú társaiknál és nem kenődnek el akkor sem, ha a buli hevében egy kicsit gyöngyözni kezd az arcod. A krémes festékekkel ráadásul sokkal realisztikusabb hatást lehet elérni. Ha viszont nem a tartósság, hanem a gyorsaság a fontosabb számodra, akkor érdemes lehet elgondolkodni a vízbázisú festékeken. Ezeket vízzel elegyítve kell felvinni a bőrödre, és nagyon hamar mattra száradnak. Ha rajzfilmhős sminket készítesz, vagy az élethű ábrázolás valamiért nem cél (esetleg gyereknek készítesz arcfestést), akkor ez is szuper alternatíva lehet, hiszen ez a festék egyszerű csapvízzel sokkal gyorsabban lemosható, mint a profi használatra szánt krémes termékek. Ez utóbbiakhoz leginkább kétfázisú sminklemosót javaslok! És most vissza a sminkhez… 🙂

Ha megvagy a vonalas vázlattal, most el is kezdheted festeni a fehér részt. Az eszközöd ehhez lehet egy alapozó ecset, vagy egy szivacs, illetve az ujjaddal is eloszlathatod a festéket. Figyelj, hogy a vonalakon belül maradj, itt lesz szerepük az x-eknek!

A fekete festést egy kisebb fejű ecsettel érdemes végezni, mert a rajzolt felület is kevesebb lesz. Ezután egy fekete szemceruzával emeld ki az élesebb vonalakat, ehhez kell egy kis kézügyesség, de meglátod, menni fog!

Jöhet a fixálás!

Ahhoz, hogy sminked egész este tartson, a legfontosabb, hogy fixáld. Ehhez a tökéletes eszköz egy világos színű arcpúder (vagy matt szemhéjpúder), és egy fekete szemhéjpúder. Mindössze annyi a dolgod, hogy egy nagyobb fejű púderecsettel felvidd a világos port a fehér festett részekre, majd ugyanezt egy kisebb fejű ecsettel (satírozó ecset) a feketére. Ez a smink egyik legfontosabb része, mert ha nem fixálod le a krém állagú festéket, az könnyen elmozdulhat. Természetesen használhatsz transzparens púdert is erre a célra, ha van épp ilyesmi a sminktáskában! 

A 3D-s hatás elérése

Jöhet az árnyékolás! Ez a legszuperebb rész, itt „kel életre” a sminked. Az árnyékolás által a smink elmosódik, kiemelődik, és ha esetleg egy vonal nem olyanra sikerült, ahogy tervezted, most el is tüntetheted. Itt egy szürke szemhéjporra és egy satírozó ecsetre lesz szükséged, és persze a fantáziádra! Nincsenek szabályok, hogy pontosan hogyan satírozz, csak arra figyelj, hogy mindig a két szín találkozásánál csináld, körkörös mozdulatokkal! Hidd el, ebből tényleg sosem elég, a sminked csak jobban fog kinézni tőle! Nyugodtan merj kísérletezni!

Kreatív ötletek, tanácsok

A koponya sminkben a legjobb, hogy nem feltétlenül kell, hogy az egész arcod rémisztő legyen. Elkészítheted ennek a sminkek a csajosabb verzióját úgy, hogy csak a fél arcodra festesz! Akár vízszintesen is elválaszthatod az arcfestést, és a szemeidet így egy dögös füstös sminkkel hangsúlyozd, vagy függőlegesen is felezhetsz, így pedig az egyik oldalad lesz csodás sminkben, a másik pedig az ijesztő koponyában. Nézd, én mindkét verziót elkészítettem: 

Bal oldali kép forrása: Nagy Ádám Photography 

Persze bevállalósoknak a teljes koponyaarc is szuper választás lehet, csak ne lepődj meg, ha fejvesztve rohannak el előled!:) Ha elkészítetted a sminket és nekem is szívesen megmutatnád, töltsd fel az Instára a #bienita hashtaggel, és jelöld be rajta a @bien.hu-t is!

Felhasznált termékek: 

  • Szemceruza: Douglas Black Eye Pencil
  • Fekete arcfesték: Kryolan Supracolor White (vízbázisú verzió: Kryolan Aquacolor) 
  • Fekete arcfesték: Kryolan Supracolor Black
  • Fekete szemhéjpor: Naked 2 paletta, Blackout
  • Fehér púder: Kryolan Trasparent Powder TL1
  • Szürke szemhéjpor: Il Makiage Titanium

VIDEO Ők a legkedvesebb és egyben legszebb csillagjegyek

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!