Készen állsz az anyaságra? 7 (nem annyira) komoly jel, ahogy a tested és lelked üzenni akar

Készen állsz az anyaságra? 7 (nem annyira) komoly jel, ahogy a tested és lelked üzenni akar

Címlap / Életmód / Család / Készen állsz az anyaságra? 7 (nem annyira) komoly jel, ahogy a tested és lelked üzenni akar

Mindenkinél máskor, más körülmények között, és valószínűleg egészen más jelek kíséretében érkezik el a pillanat, amikor már készen áll a gyermekvállalásra – ha egyáltalán elérkezik. Az alábbi jelek mindenképpen sugallnak valamit, de készpénznek azért ne vedd őket. Ha valamelyiket észleled magadon, talán ideje leülni beszélgetni a pároddal, vagy legalábbis mosolyogni egy jót a női lélek kiszámíthatatlan üzenetein.

Már az idegesítő gyerekek sem idegesítenek

Persze, hogy aranyosak, pici a lábuk és tündéri a foghíjas mosolyuk, de van egy bizonyos frekvencia, amit csak a gyerekek képesek kiadni magukból, és amitől minden felnőtt úgy érzi, hogy csak másodpercek választják el attól, hogy megpattanjon egy ér az agyában.

Kivéve persze azokat, akik készen állnak a gyerekvállalásra: ha még a visító gyerekből is csak a maszatos pofit és a krokodilkönnyeket látod, valószínű, hogy beindult a változás.

Azért az előre szeretnénk jelezni, hogy amikor a sajátod üvölt mondjuk egy bolt közepén földhöz vágva magát, azt néhány alkalommal talán egy egészen picit kellemetlennek találod majd.

Babaruhát nézel magas sarkú helyett

Míg korábban elrángatni sem lehetett a cipőboltok kirakatai elől, most észre sem veszed, hogy nagy igyekezetedben feldöntöd az „Akciós magas sarkú” feliratú táblát, miközben a parányi rugdalózók felé sietsz.

Lenyűgözve tapogatod a pirinyó atlétákat és tenyérnyi nadrágokat, és komoly önfegyelmet követel, hogy ne vedd meg a legaranyosabb darabokat, pedig nincs is kisgyerek a közvetlen környezetedben, aki hordhatná.

Nincs kávé, nincs cigi

Szinte észre sem veszed, de a szervezeted el kezd felkészülni az anyaságra, és folyamatosan leépíted a testedre káros anyagokat.

Már nem kívánod a cigit, pedig korábban minden leszokási kísérleted kudarcba fulladt, kávé helyett multi vitaminnal indítod a napodat, és azon kapod magad, hogy esténként az erkélyen üldögélve bor helyett egy csésze herbateát kortyolgatsz.

Szívesen vagy más gyerekével

Szívesen vigyázol a tesód, barátnőd, szomszédod babájára, sőt, ha együtt vagytok, akkor is titkos, leplezett izgalommal ajánlkozol fel rá, hogy majd te felveszed a hordozót, és cipeled a kicsit a következő buszmegállóig.

Közben kéjes örömet érzel, amikor a melletted elhaladók megcsodálják a tesód, barátnőd, szomszédod babáját, és a legkisebb jelét sem adod annak, hogy a poronty nem a tiéd, inkább élvezed, hogy mindenki kismamának néz.

A pasikat is más szemmel nézed

Hirtelen a férfiakat is más, korábban ismeretlen szempontok szerint kezded értékelni: szép dolog a kockahas, de vajon össze tudna-e szerelni egy kiságyat?

Felkelne-e éjszaka, hogy tisztába tegye a babát, vagy éjfél után csak akkor kel ki az ágyból, ha a haverok hívják sörözni?

Lehet, hogy eddig a buli lelke típusú, nagy dumás és kedélyes srácok vonzottak, de hirtelen úgy érzed, értékelni tudnál egy megbízható pasit, akire minden helyzetben lehet számítani. Nem is kétséges, beindult a fészekrakó ösztön!

Rolling Stones helyett Alma együttes

Hirtelen felfedezed a szépséget a gyerekdalok rejtett üzeneteiben, és először csak a nosztalgikus pillanataidban hallgatsz néhány Halász Jutka számot, de aztán azt veszed észre, hogy a lejátszódból már megállás nélkül az Alma együttes slágerei mennek, és egyszerűen nem érted, hogy a környezeted hogy találhat irritálónak akár 42. hallgatásra is egy ennyire bájos dalt.

Periódus para

Míg korábban kivert a víz, ha néhány napot késett a ciklusod, most egy legyintéssel elintézed, mondván, ennyi belefér, titokban pedig eljátszol a gondolattal, mi van, ha mégis…

Amikor a menstruációd néhány nap késéssel megérkezik, magad sem érted, de enyhe csalódottság lesz úrrá rajtad.

Ha pedig terhességi tesztet csinálsz, most is a lámpafény alá tartva figyeled, biztosan nem jelent-e meg a leghalványabban is az a második csík – csak most mintha az ismerős para helyett valami kellemes izgalom motoszkálna a gyomrod körül. Talán át kellene gondolkodnod, milyen eredményt is vársz?

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást