Karcsúsító maxiruhák – Így válassz közülük alkatod szerint

Karcsúsító maxiruhák – Így válassz közülük alkatod szerint

Címlap / Stílus / Karcsúsító maxiruhák – Így válassz közülük alkatod szerint

Körte

A körte alkat jellemzőnek és általánosnak mondható a nők körében. Jellemző rá a karcsú derék, arányos, vékony felsőtest, esetleg a telt keblek, de az alsótest szélesebb, teltebb, gyakran egy-két, vagy akár több ruhamérettel is nagyobb lehet. 

Milyen maxiruhát válassz?

A körte alkat esetében az a cél, hogy eltereld a figyelmet a vaskosabb combokról és a méretes fenékről, viszont kiemeld a formás felsőtestedet és a karcsú derekadat. Erre a célra tökéletesek a maxiruhák, amikből érdemes deréktól bővülő darabokat választanod. Ezzel az egyszerű trükkel máris izgalmas és szexi homokóra alkatra tehetsz szert. Nagyon jól jönnek a pánt nélküli ruhák is, ezek ugyanis szélesebbnek mutatják a vállaidat, így még egy lépéssel közelebb kerülhetsz a tökéletes arányokhoz. 

1. Orsay, 2. AboutYou, 3. Bonprix (háttérkép: lucianapappdesign/pixabay.com)

Alma

Az alma alkatúak esetében a felesleg túlnyomó része a hason és környékén tornyosul. Erre az alkatra jellemző a kerek pocak, a nagy mell, ellenben a csípő keskenyebbnek hat, a fenék gyakran kicsi. 

Milyen maxiruhát válassz?

A cél az, hogy a tested legvékonyabb pontját emeld ki, ami esetedben a mell alatti terület. Maxiruha esetében biztosan előnyösek a mell alatt húzott, lágyesésű, A-vonalban bővülő darabok, amik elterelik a figyelmet a pocakról. A túl szoros fazonok nem állnak jól és az öveket, a derékban húzott ruhákat is el kell felejtened, viszont a lezser megoldások előnyösek lehetnek számodra. Érdemes olyan fazonok mellett voksolnod, amik mintájuknak, kiegészítőiknek köszönhetően inkább a melleidre, valamint a vállaidra terelik a figyelmet. 

1. AboutYou, 2. Bonprix 3. Bonprix (háttérkép: lucianapappdesign/pixabay.com)

Fordított háromszög

A fordított háromszög már nem annyira elterjedt a nők körében, mint a körte, vagy éppen az alma, aminek az az oka, hogy ez a testalkat nagyon sportos: jellemző rá a vékony alsótest, a hosszú combok, pici popsi, amihez széles hát és hangsúlyos felsőtest tartozik.

Milyen maxiruhát válassz?

A fordított háromszög alkatra is jellemző a karcsú derék, ezért célszerű olyan darabokat választanod, amik ezen a részen szűkek. Nem szerencsés, ha csípőhangsúlyos szoknyát választasz, hiszen ezt a területet kell teltebbnek mutatnod. Erre a célra jók lehetnek a peplumos berakások, a fodrok, illetve a zsebek. A derékhangsúlyos szabások mellett az egyenes esésű fazonok ugyancsak jól állnak rajtad, különösen azok, amik lengék, könnyedek. Érdemes próbát tenned a kerek és a V-kivágással, továbbá azokkal a fazonokkal, amik nem emelik ki túlságosan a vállaidat, tehát van egy kis ujjuk, vagy akár háromnegyedesek és nem simulnak rá nagyon a felsőtestedre. 

1. Orsay, 2. H&M, 3. H&M (háttérkép: lucianapappdesign/pixabay.com)

Téglalap

A téglalap alkatra alapvetően jellemzőek az egyenes vonalak. A vállak és a csípők egyvonalban futnak, ami egyébként jellemző a homokóra alkatra is, ám esetedben a karcsú derék nem töri meg a látványt. Széles a csípőd, a felsőtested, de a derekad is, de szerencsére ezzel is könnyű trükközni a maxiruhák segítségével. 

Milyen maxiruhát válassz?

Érdemes olyan maxiruhát választanod, ami a csípő tájékon szélesíteni tud. Erre jók azok a változatok, amik ezen a területen mintásak, fodrosak, vagy éppen zsebekkel ellátottak. Mindenképpen előnyös, ha derékban húzott fazon mellett voksolsz, és érdemes olyan vállrészeket választanos, amik ugyancsak kerekítik a vállaidat. Erre megfelelőek a válltömések, a háromnegyedes fazonok és a jól bevált fodrok. 

1. Orsay, 2. AboutYou, 3. Bonprix (háttérkép: lucianapappdesign/pixabay.com)

Homokóra

A homokóra alkatban az a jó, hogy ezek a formák gyakorlatilag bármilyen öltözéket megengednek. Erre az alkatra jellemző a karcsú derék, ami sokszor nagyon feltűnő is lehet a telt keblek és a kerek csípő mellett. 

Milyen maxiruhát válassz?

Természetesen van rá mód, hogy testre simuló darabokkal kiemeld a vonalaidat, de ez nem kötelező: mindig az alkalomhoz és a kedvedhez igazítsd a megjelenésedet, csak azért nem muszáj állandóan testhezálló ruhákban megjelenned, mert a formáid ezt megengedik. Ha ilyen ruhát választasz, finomítsd az összhatást egy kendővel, vagy egy kiskabáttal, így elegáns, mégis különösen csinos lesz a megjelenésed. Az egyszerűbb fazonok egyébként is előnyösebbek számodra, hiszen nem terelik el a figyelmet az arányos formáidról. A legjobb kiegészítő egy magas sarkú és egy deréköv lehet – utóbbi a vékony derekat emeli ki, míg előbbi a hosszú combokról gondoskodik, hiszen ezek nem feltétlenül járnak kéz a kézben a homokóra alkattal sem.

1. AboutYou 2. Bonprix 3. H&M (háttérkép: lucianapappdesign/pixabay.com)
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást