Hogy karanténozd el magad, ha nem egyedül laksz?

Hogy karanténozd el magad, ha nem egyedül laksz?

Címlap / Életmód / Egészség / Hogy karanténozd el magad, ha nem egyedül laksz? / 2. oldal

Használjatok maszkot!

Megvan az esélye annak, hogy a koronavírus fertőzés vagy a megfigyelési időszak teljes egésze alatt nem fogjátok tudni megoldani, hogy végig elkerüljétek egymást. Fontos azonban észben tartani, hogy minél több időt töltötök együtt, annál nagyobb a vírus továbbadásának az esélye.

Nem érdemes legyinteni, és azt mondani, hogy ha itt vagy ott úgyis egy légtérben lesztek, akkor a többi már nem számít. Csökkentsétek a minimumra a kontaktusok számát, és amikor mégis együtt vagytok, viseljetek mindketten maszkot!

Maradjatok kapcsolatban!

A karantén önmagában is mentálisan megviselő lehet, de ha egyetlen szobában kell töltened, elzárkózva másoktól, akikkel egyébként minden szabadidődet együtt töltöd, az még nehezebbé teszi. Találjatok így is módot a kommunikációra, használjátok a digitális eszközök nyújtotta lehetőségeket.

Akár videótelefonálhattok például vacsora közben, míg a többiek az asztalnál, a karanténban lévők pedig a saját szobájukban esznek. Játszhattok online játékokat, vagy nézhetitek egyszerre ugyanazt a filmet – a lényeg, hogy a testi egészségeteket megőrzése mellett a pszichés jólétre is gondoljatok.

VIDEO Ők a legkedvesebb és egyben legszebb csillagjegyek

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»