Ha nem ehetsz cukrot, vagy ha szimplán csak nem szeretnéd, hogy a kalóriadús ünnepi menü után még a sütemények is nagyon hizlalóak legyenek, készítheted alacsony szénhidráttartalommal, cukor nélkül az isteni kekszeket, mézeskalácsot, sütiket. Hoztunk neked néhány szuper receptet!
3/4 Mazsolás keksz
Hozzávalók: 1 csésze mandulaliszt, 1 ek fahéj, ½ tk szódabikarbóna, 1 csipet só, 2 ek kókuszolaj, 2 ek kesudióvaj, ¼ csésze agave szirup, 1 ek vanília kivonat, 1 csésze zabpehely, ½ csésze mazsola.
Elkészítés: Melegítsd elő a sütőt 200 fokra, és bélelj ki egy sütőtálcát sütőpapírral.
Egy tálban keverd össze a lisztet, a fahéjat, a szódabikarbónát és a sót, egy másikban pedig a kókuszolajat, a kesudióvajat és a szirupot.
Keverd össze a két tál tartalmát egymással, majd keverd bele a zabpelyhet és a mazsolát is, és tedd 10 percre a hűtőbe.
Ha összeállt a tészta, egy kanállal szaggasd a sütőtálcára, formázz belőlük kis tallérokat, majd süsd ki őket!
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!