Életmód / Receptek

4 mennyei karácsonyi süti cukor nélkül, alacsony szénhidráttartalommal

4 mennyei karácsonyi süti cukor nélkül, alacsony szénhidráttartalommal

Mogyoróvajas-dzsemes linzer

Hozzávalók: 100 g zabpehely, 100 g tönkölyliszt, 70 g őrölt mandula, 90 g kókuszvirágcukor, 70 g kókuszolaj, 60 g mogyoróvaj, 1 ek hideg víz, 1 ek chia mag és 3 ek víz keveréke, 1 vanília rúd belseje, 1 tk sütőpor, 1 csipet só, kevés őrölt nyírfacukor a szóráshoz, cukormentes málnadzsem.

Elkészítés: A zabot daráld meg, amíg nem lesz belőle zabliszt. Közben a kókuszolajat tedd egy edénybe, és melegítsd fel, amíg nem lesz folyós. Öntsd egy tálba, add hozzá a kókuszvirágcukrot, a chia mixet, a mogyoróvajat és a vaníliarúd belsejét, majd keverd össze, amíg egynemű nem lesz.

Egy másik tálban keverd össze a zablisztet az őrölt mandulával, a sütőporral és a tönkölyliszttel, majd add hozzá az egy evőkanál vizet is, és tedd félre egy időre. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral. Keverd össze a két tál tartalmát, gyúrj belőle tésztát, majd nyújtsd ki és szaggasd linzer formára. Süsd ki a kekszeket, majd ha kihűltek, páronként ragaszd egybe őket a dzsemmel.

 

Oldalak: 1 2 3 4

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást