Ha nem ehetsz cukrot, vagy ha szimplán csak nem szeretnéd, hogy a kalóriadús ünnepi menü után még a sütemények is nagyon hizlalóak legyenek, készítheted alacsony szénhidráttartalommal, cukor nélkül az isteni kekszeket, mézeskalácsot, sütiket. Hoztunk neked néhány szuper receptet!
1/4 Mogyoróvajas-dzsemes linzer
Hozzávalók: 100 g zabpehely, 100 g tönkölyliszt, 70 g őrölt mandula, 90 g kókuszvirágcukor, 70 g kókuszolaj, 60 g mogyoróvaj, 1 ek hideg víz, 1 ek chia mag és 3 ek víz keveréke, 1 vanília rúd belseje, 1 tk sütőpor, 1 csipet só, kevés őrölt nyírfacukor a szóráshoz, cukormentes málnadzsem.
Elkészítés: A zabot daráld meg, amíg nem lesz belőle zabliszt. Közben a kókuszolajat tedd egy edénybe, és melegítsd fel, amíg nem lesz folyós. Öntsd egy tálba, add hozzá a kókuszvirágcukrot, a chia mixet, a mogyoróvajat és a vaníliarúd belsejét, majd keverd össze, amíg egynemű nem lesz.
Egy másik tálban keverd össze a zablisztet az őrölt mandulával, a sütőporral és a tönkölyliszttel, majd add hozzá az egy evőkanál vizet is, és tedd félre egy időre. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.
Keverd össze a két tál tartalmát, gyúrj belőle tésztát, majd nyújtsd ki és szaggasd linzer formára. Süsd ki a kekszeket, majd ha kihűltek, páronként ragaszd egybe őket a dzsemmel.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!