Túrót nem csak süteményekhez használhatsz a konyhában. Itt van például ez a remek kapros túróval töltött csirkemell filé. Egy jó kis túrós töltelék, csirkemell filé, pici olaj a tepsibe, és már mehet is a sütőbe az összerakott finomság. A zöldséges kuszkuszt pedig percek alatt összeállíthatod.
Hozzávalók:
- 1 nagy csirkemell filé
- 25 dkg túró
- só
- bors
- morzsolt kapor
- fokhagyma granulátum
- olaj
+
- 25 dkg kuszkusz
- 2 paradicsom
- kígyóuborka (5-6 cm-nyi)
Elkészítés:
A túrót egy tányérban villával összetörjük, összekeverjük a fűszerekkel.
A két fél csirkemell filét vágódeszkán kiterítjük, majd folpack alatt óvatosan kiveregetjük.
A két szétterített húsra szépen rákenjük a kapros-túrós krémet.
A húsokat óvatosan feltekerjük, majd hústűvel megtűzzük, hogy ne nyíljanak szét sütés közben.Egy jénai edényt olajjal vékonyan kikenünk, majd a kapros-túrós töltött húsokat szépen belerakjuk.
A jénait a sütőbe tesszük,majd a sütőt bekapcsoljuk, és 180 fokon kb.40 perc alatt megsütjük a töltött húst.
A kuszkuszt egy lefedhető edénybe szórjuk, kétszeres mennyiségű meleg húslevessel felöntjük. Letakarva 10 percig állni hagyjuk. A paradicsomot és a kígyóuborkát megmossuk, majd apróra vágjuk. A zöldségeket a megpuhult kuszkuszhoz keverjük.
A kapros-túrós töltött csirkemell filét a zöldséges kuszkusszal tálaljuk.
Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!