Egészség / Életmód / Lélek

Négy egyértelmű jel, hogy szeretethiányban szenvedsz

Négy egyértelmű jel, hogy szeretethiányban szenvedsz

1/4 Túlságosan ragaszkodó vagy

Akár hónapokról, évekről, akár csak órákról beszélünk, a szeretethiány egyik elsődleges jele, hogy nagyon ragaszkodóvá válsz. Szinte már görcsösen igényled azt, hogy valaki foglalkozzon, törődjön veled, odafigyeljen rád, észrevegye, hogy te is ott vagy.

Valószínűleg saját magadnak sem tudod megfogalmazni, mire is vágysz igazán, mert nincs kedved szórakozni, elmenni valahova, sőt barátnői csevejre sincs szükséged.

Egyszerűen nem akarsz egyedül lenni, és ezért hajlandó vagy akár megrögzött módon ragaszkodóvá válni. Amíg mindez egy-egy napig tart, vagy abszolút időszakos, addig nem kell különösebben foglalkoznod vele – mindenkinek vannak ilyen napjai. Ellenben, ha állandósul, vagy éppen abban nyilvánul meg, hogy a rossz kapcsolataidat is képtelen vagy elengedni, akkor ideje felgöngyölítened a szálakat. Vajon honnan ered a szeretethiányod?

2/4 Szeretnéd, ha mindig figyelnének rád

Aki nem kap elég szeretetet, az mindent megtesz annak érdekében, hogy a figyelem központjában lehessen. Ezek a próbálkozások sajnos gyakran balul sülnek el, mert az így szerzett hírnév általában negatív, ennek megfelelően nem vonzza magával a tényleges szeretetet.

Legfeljebb névleges barátok, felszínes kapcsolatok kerülnek így a látómezőbe, amik ugyan rövid ideig kecsegtetőek, hosszú távon éppen ellentétes hatást érnek el.

A szeretethiányos emberek nem riadnak vissza a manipulációtól, a hazugságoktól annak érdekében, hogy felhívják magukra a figyelmet, illetve hamis állításokkal együttérzést váltsanak ki másokból. Gyakran panaszkodnak, sértődékenyek és tudatosan, vagy tudat alatt bűntudatot keltenek másokban azért, hogy – ha más okból nem, hát – együttérzésből, szánalomból bezsebeljenek egy kis szeretetet.

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást