Jamaikai marhasült bors-szószban

Jamaikai marhasült bors-szószban

Címlap / Életmód / Receptek / Jamaikai marhasült bors-szószban

Fűszerezd meg a napodat egy jamaikai különlegességgel!

Hozzávalók

– 0,5 kg kicsontozott marha hátszín, csíkokra vágva
– 2 édes paprika apróra vágva
– 1 evőkanál frissen darált bors
– 3 gerezd apróra vágott foghagyma
– 0,1 l fehér bor
– 3/4 avőkanál darált gyömbér
– 1 kiskanál só
– 1 kiskanál fekete bors
– 1 kiskanál szegfűbors
– fél kiskanál fahéjpor
– fél kiskanál csípős paprika szósz
– 1 evőkanál margarin
– 1 evőkanál növényi olaj
– 2 kisebb fej apróra vágott hagyma
– 1 csészényi rizs

Elkészítése

1.
Helyezzük turmixgépbe és keverjük simára a következőket: édespaprika fele, darált bors, bor, gyömbér, só, bors, szegfűbors, fahéj, csípős paprika szósz.

2.
Melegítsük meg egy serpenyőben a margarint és az olajat (közepes-magas hőfokon).

3. Adjuk hozzá a marhahúst és főzzük amig megbarnul minden oldalról.

4. Tegyük félre a marhahúst és tartsuk melegen.

5. Dobjuk a serpenyőbe a hagymát és a maradék édespaprikát, és dinszteljük ameddig átpuhul.

6. Tegyük vissza marhahúst a serpenyőbe, majd öntsük hozzá a turmixolt keveréket.

7. Forraljuk fel, majd vegyük takarékhőre és pároljuk fedő nélkül. Amikor a marhahús átforrósodott és a mártás megvastagodott készen van.

8. Tálaljuk rizsen.

Jó étvágyat kívánunk!

VIDEO Így tedd fel helyesen a kontúrt, bronzosítót és pirosítót

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!