Ha nem szeretnél az ünnepek után azzal szembesülni, hogy a nadrágodat már nem olyan könnyen gombolod be, akkor tegyél érte, hogy ne így legyen. Nem kell túlzásokra gondolnod, elég, ha csak a köreten változtatsz. Ha eddig a krumplin és a rizsen kívül nem tudtál volna mást elképzelni a főétel mellé, akkor most mutatunk néhány alternatívát.
3/4 Szőlős-sütőtökös saláta
Hozzávalók:
6 dkg jégsaláta, 1 db közepes zeller (szár, levelekkel), 20 dkg szőlő, 20 dkg sütőtök, 20 dkg uborka, 1 db paprika, 5 dkg dió, 1 ek. olívaolaj, só ízlés szerint, 1 csipet fahéj.
A sütőtökből 3-4 szeletet vágj le, tedd egy mikrózható edénybe (pl. jénaiba), majd lefedve 5 percig párold. A salátát és a zellert aprítsd fel, a paprikát és uborkát pedig vágd apró szeletekre. Locsold meg egy kevés olívaolajjal, majd sózd meg ízlés szerint. A megpárolódott, puha sütőtököt tedd rá a salátára, hintsd meg fahéjjal, majd villával óvatosan nyomkodd szét a tetején.
A végén pedig add hozzá a szőlőt és a diót is. Ezt is ajánlatos állni hagyni, hogy az édes és sós ízek összeérjenek. Igazán ízletes és könnyed saláta, húsokhoz kitűnő választás.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!