Kikapcsolódás / Szórakozás

5 isteni romantikus film, ami igaz történeten alapszik

5 isteni romantikus film, ami igaz történeten alapszik

Fogadom

A film egy házaspárról szól, akik épphogy megkezdték közös életüket, amikor a feleség, Paige egy baleset miatt kómába kerül. Később szerencsére felébred, azonban mint kiderül, az emlékezete sérült, és épp az az időszak veszett el, amikor megismerte férjét. De Leo nem adja fel, és mindent bevet, hogy ismét kölcsönös legyen a szerelem.

A történet pedig nem csak hollywoodi mese, a sztorit ugyanis teljesen valós események ihlették. Egy bizonyos Kim Carpenter és férje autóbalesetet szenvedtek, ami azzal járt, hogy a feleség elfelejtette életének utolsó 18 hónapját: pontosan azt az időszakot, amikor megismerte Krickittet. Az emlékek sajnos sosem tértek vissza, de a szerelem igen, a férfi ugyanis képes volt ismét meghódítani Kim szívét.

A mindenség elmélete

A Stephen Hawking életét feldolgozó filmből te is megtudhatod, milyen nehéz időszakon kellett átmennie a híres fizikusnak, amikor megtudta, hogy gyógyíthatatlan betegségben szenved.

A férfi ekkoriban ismerte meg Jane-t, akivel szinte rögtön egymásba szerettek; a lány pedig úgy döntött, hogy ennek ellenére is kitart mellette, és feleségül megy hozzá.

A film bepillantást enged azokba az időkbe, amikor a betegség az évek során már nem csak Stephen, hanem Jane életét is megnehezítette – nem véletlenül jutalmazták Oscar-díjjal a főszereplő Eddie Redmayne-t.

Ízek, Imák, szerelmek

Ha néhány évvel ezelőtt besétáltál bármelyik könyvesboltba, a bestseller kategóriában biztosan ott volt ez a könyv!

Nagy népszerűségének köszönhetően rövidesen meg is filmesítették, így mozivásznon is megismerhetted Liz elképesztő utazását. A nő egyik nap ráébred, hogy az élete teljesen boldogtalan, hiába van szép otthona és férje, ezért belevág egy világ körüli utazásba.

Ez pedig segít neki közelebbről megismernie önmagát, és nem csak azt a bizonyos boldogságot leli meg, de egy jóképű férfi szerelmét is. A történet pedig nem csak mese, Elizabeth Gilbert ugyanis tényleg átélte ezeket a szuper kalandokat!

A cikk még nem ért véget! Lapozz egyet ide kattintva >>

1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást