Egészség / Életmód / Lélek

4 intő jel, hogy ideje váltanod – ezek utalnak arra, hogy szintet kell lépned az életedben

4 intő jel, hogy ideje váltanod – ezek utalnak arra, hogy szintet kell lépned az életedben

Nem mindig utal egyértelmű jel arra, hogy valamin gyökerestől kell változtatnod az életedben. Míg egy betegség, egy trauma arra késztet mindenkit, hogy alaposan átgondolja az életét, addig akadnak olyan jelek is, amik egyáltalán nem tűnnek kézenfekvőnek, és nem feltétlenül jut eszünkbe róluk az, hogy ideje szintet lépnünk, változtatnunk. Melyek ezek?

Nem akad semmilyen nehézséged

Furcsának tűnik ez a pont? Mégis nagyon találó, ha belegondolsz, mit is jelent az, amikor „minden stimmel”. Miközben állandóan erre vágyunk, ezt a boldogságot hajszoljuk, az állóvíz bizony azt is jelenti, hogy régóta nem találkoztál semmilyen nehézséggel. Ez egyrészt megnyugtató, másrészt arra utal, hogy belesüppedtél a hétköznapokban, a rutinokba, semmilyen nehézséget, kihívást nem tartogatsz saját magad számára.

Nem állítjuk, hogy rossz dolog lenne a stabil nyugalom és kiegyensúlyozottság, azonban veszélyes, ha az az ára, hogy cserébe semmilyen kihívás elé nem állítod magadat. Jellemző módon az ilyen időszakok után jön csőstől a baj, aminek spirituális szempontból pont az az oka, hogy felrázzon. Ha minden rendben van körülötted, akkor azt ki kell használnod, és olyasmire fordítanod az idődet, ami hasznodra lesz a későbbiek során.

Nem tettél le semmit az asztalra

Persze ez képletesen értendő, mindannyian teszünk valamit a képzeletbeli asztalra, ki jót, ki rosszat, ki sokat, ki keveset. Azonban mindenki eljut arra a szintre az életében, amikor úgy érzi, hogy egyszerűen nem elég, nem maradandó, amit alkotott. Nem kell megvárni, hogy ez sorsdöntő esemény legyen, pl. valamilyen betegség! Ha azt érzed, hogy kevés az, amit idáig kihoztál az életedből, hogy ennél sokkal több járna neked, sokkal több minden lakozik benned, mint amit sikerült kibontakoztatnod, az bizony a szintlépés egyértelmű jele.

Ekkor kell jönnie a konkrét célkitűzésnek, az álmaid megvalósításának, vagy csak egyszerűen a tervszövögetésnek, és annak kitalálásának, mit kellene másként csinálnod. Bármennyire is abszurd az ötlet, vágj bele, kezdd el, és csináld meg! Legfeljebb kihúzhatod a listádról, ha kiderül róla, hogy mégsem úgy alakulnak a dolgok, ahogy eltervezted, de más vesztenivalód nincs.

Nem vágysz már a régire

Akár azért, mert idáig rosszul alakultak a dolgaid, akár azért, mert egyszerűen ráuntál a jelenlegi életedre, mert nem vagy elégedett a jeleneddel… ezek mind arra utalnak, hogy neked is szintet kell lépned. Ebben az esetben nem feltétlenül az a megoldás, hogy mindenedet eladod, és a világ másik végére költözöl, bár akadnak olyanok, akik ezt találják a legjobb döntésnek. Ha neked is ez a vágyad, hát tessék! Senki nem mondhatja meg, milyen életet kell élned, hiszen te irányítod a sorsodat, egyedül magadnak kell megfelelned. Ha te boldogtalan vagy, akkor azok is boldogtalanok, akik szeretnek.

Ami biztos, ha nem vágysz a régi életedre, akkor ideje új tapasztalatokat szerezned. Erre a legjobb gyógyír az utazás, vagy akár egy-egy új tanfolyam, csoportos foglalkozás, amiknek a segítségével közelebb kerülhetsz magadhoz.

Nem inspirál a környezeted

Biztos neked is vannak olyan időszakok az életedben, amikor nagyon lelkesedsz valami miatt, tele vagy életenergiával, tettre készséggel, és ötletekkel. Aztán akadnak olyan hónapok, évek, amikor nem pörget fel semmi, élvezed a nyugalmat, a biztonságod – ezzel sincsen gond, egészen addig, amíg megmagyarázhatatlan hiányérzeted nem támad.

Ha azon agyalsz, vajon mit kellene másként csinálnod, mégis mi hiányozhat az életedből, amikor lényegében mindened megvan, akkor biztos lehetsz benne, hogy eljött az ideje a szintlépésnek. Amennyiben nincs konkrét terved, csupán hiányérzeted, ideje új dolgokat kipróbálnod! Építsd fel máshogy a napirendedet, próbálj ki új dolgokat, igyekezz még jobban megismerni önmagadat, azt, amit szeretsz! Ha mindent felfedeztél a környezetedben, akkor az már nem tartogat számodra újdonságokat, ezért, a fejlődésedért kell váltanod.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást