Művészi húsvéti csokitojásokat készít a magyar márka

Művészi húsvéti csokitojásokat készít a magyar márka

Címlap / Életmód / Pénz és hivatás / Művészi húsvéti csokitojásokat készít a magyar márka

Van vidéken egy kis design shop, amelynek a termékeire rápillantva talán senki nem mondaná meg, hogy nem Budapest egyik legnépszerűbb csokoládé manufaktúrájából származnak. A különleges, színes bonbonokat, csokoládékat nézve egyből az jutott eszembe, hogy nemcsak édességek, hanem igazi remekművek tárulnak a szemem elé. A titkuk pedig azóta már úgy sejtem, az a szeretet és gondoskodás, ami mögöttük áll.

VIDEO Nagy éves horoszkóp 2025: így alakul az éved személyes és munkahelyi fronton

Az üzlet tulajdonosa, Mák Dóri már több, mint 15 éve kezdett el saját készítésű bonbonokkal és trüffelekkel kísérletezni. A kakaó szeretetét a nagymamájától örökölte, aki rengeteget sütött, a süteményein lévő fényes csokiréteg pedig mindig ámulatba ejtette. Mostanra már egy csodálatos kis shopja és saját csokiműhelye is van, de olyan nemes ügyekről sem feledkezik meg, mint a fenntarthatóság fontossága és a jótékonykodás.

A kép forrása: Choco Mák & Design Shop Facebook

Mikor született meg a Choco Mák & Design Shop? Nehéz volt a megvalósítás?

A Choco Mák & Design shopot 2018. december 13-án nyitottuk meg Szombathelyen, a Vörösmarty Mihály utca 23. szám alatt. Először nem ide terveztük, de a másik helyről kiderült, hogy az előző bérlő vagy tulaj minden áramforrást, vezetéket, elvágott, amit sok millióba került volna helyrehozni, így el kellett engednünk. 

Közben viszont megrendeltük az eszközöket, illetve egy nagyon kedves barátunk egy 24 literes Selmi csokigépet, ami hatalmas segítség volt. Mindez a nyár közepén történt. Gyorsan keresnünk kellett egy helyet, így jött a mai székhelyünk, ami akkor épült. Igaz irodának készült, de külön engedéllyel megkaptuk a nyitáshoz szükséges dokumentumokat, engedélyeket. Így történt, hogy 2018 karácsonya előtt kinyitottunk.

A kép forrása: Choco Mák & Design Shop Facebook

Milyen alapanyagokat használtok a csokoládék elkészítésekor? 

Alapanyagok tekintetében szigorú vagyok, csak a jó minőségűek és a 100% tisztaságúak jöhetnek szóba. Callebaut és Luker csokikkal dolgozunk, illetve fagyasztott 100%-os gyümölcspürékkel. Nincs bennük hozzáadott cukor, és tartósítószert sem használunk. Egy málnás “golyó” például 100%-os málnapüréből, fehércsokiból, vagy étcsokiból áll (ez attól függ, mikor melyiket gyártjuk, mert a tejérzékenyekre és diétázókra is gondolunk), és ennyi. A csokigolyókat pedig liofilizált málnaporba forgatjuk. 

Oldalak: 1 2 3

A cikk folytatódik, lapozz!

«Előző
1/3
Következő»
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!