Az infraszaunázás 6 csodás hatásai

Az infraszaunázás 6 csodás hatásai

Címlap / Stílus / Test / Az infraszaunázás 6 csodás hatásai

Az egyik legjobb külsődleges méregtelenítő eszköz az infraszauna. Használata során a salakanyagok gyorsan és könnyen távoznak, a bőr feszesedik, fiatalodik, ráadásul ez a gyógy kabin a lélekre és az egészségre is igencsak jó hatással van.

Finn szauna, vagy infraszauna?

Mindegyiknek megvan a maga jótékony hatása, ami alapján minden szauna használó el tudja dönteni, melyik kabin mellett teszi le a voksát. Ami az infraszaunát illeti, előnyként mindenképpen meg kell említenünk, hogy sokkal szívbarátabb megoldás, ugyanis csak 40-60°C-os a levegő hőmérséklete, míg a finn szauna legalább 70-90°C-al működik. Bár előbbi ez alapján kevésbé tűnhet hatékonynak, az infrasugarak pótolják a lemaradást, ráadásul az alacsonyabb hőmérséklet azt is biztosítja, hogy tovább tudsz a kabinban maradni, mint az extrémebb hőmérsékletkülönbség esetén.

Elsődlegesen a testre hat

Az alacsonyabb hőmérséklet azért sem róható fel az infraszauna számlájára, mert az infrasugarak hatására az energia 80%-a jut el a test mélyebb rétegeibe, s csak 20% az, ami a külső hőmérsékletért felelős a kabinban. Ezzel szemben a finn szauna éppen fordítottan hat a szervezetre: 80%-a a külső hőmérsékletet alakítja, 20%-a pedig a testre hat, tehát ebben az esetben a külső hőmérséklet miatt izzadunk és a nem a testre kifejtett hatások miatt. A százalékok is jól tükrözik, hogy az infraszauna célzottabban fejti ki hatását, amit az is bizonyít, hogy akár 2-3 centivel mélyebben képes a bőrben aktivizálni a folyamatokat, mint a finn szauna.  

Méregtelenít

Az infraszaunát leginkább azért szeretjük, mert általa erőteljesen érezhetjük a méregtelenítés összes pozitív hatását. Nem csak energikusabbak és egészségesebbek lehetünk általa, hiszen ha kiürülnek a szervezetünkből a méreganyagok, akkor a bőrünk is sokkal szebb lesz, eltűnnek a kisebb bőrhibák, sőt, akár a narancsbőrnek is búcsút mondhatunk a rendszeres infraszauna-használat mellett. A méregtelenítés egyúttal elősegíti az immunrendszer helyes és problémamentes működését, így a szervezet ellenállóbb lesz a különböző betegségekkel, vírusokkal, baktériumokkal szemben.

Megfiatalítja a bőrt

Nem csak a méregtelenítés az, ami jó hatással van a bőrre, hanem lényegében az infraszauna egésze segíti, hogy a bőrünk olyan legyen, mint újkorában. Az izzadás során nem csak a mélyebben fekvő rétegek frissülnek fel, hanem a bőrfelszín is. Kitisztulnak a pórusok, sokkal selymesebb tapintású lesz a bőr, főleg akkor, ha egy kis dörzsöléssel, bőrradírral, illetve hideg-meleg váltózuhannyal, testápolózással, feszesítő olajok bevetésével fejezzük be a procedúrát.

Gyorsítja az anyagcserét

Sem az infraszaunázás sem a finn szaunázás önmagában még nem tesz csodát az alakunkkal, mert bár éget el a szervezetünk a nagy hőmérséklet hatására kalóriát, azért ez egyáltalán nem felel meg egy kiadós edzésnek, vagy bármilyen más mozgásformának. Az izzadás során nem zsír, hanem folyadék távozik a szervezetből, természetesen a méreganyagok társaságában. Ennek ellenére az infraszaunázás gyorsítja az anyagcserét, ami köztudottan elősegíti a fogyást, főleg, ha a jótékony salaktalanítással is párosul az egész folyamat.

Gyors és kis helyet foglal

A legtöbb finn szauna nagy helyet foglal, ezzel szemben az infraszaunák többnyire egy-két személyesek, a legtöbb otthonban helyet tudnak szorítani számukra. Meglepően alacsony az áramfogyasztásuk, az egyszemélyes szaunák többnyire egy porszívó energiájának megfelelő áramot használnak fel. Az infaraszuna főképp azoknak javasolt, akiknek kevesebb idejük van és szeretik magányosan, vagy legfeljebb egy-két fő társaságában élvezni a meleget, míg a finn szauna azoknak ajánlott, akik társaságban és párában szeretnék hasznosítani a hőség pozitív hatásait.
A finn szauna igazi, több ezer éves hagyományra épül, s legtöbbször több órás tevékenységet foglal magában, míg az infraszauna inkább egy modern változat, s ehhez mérten általában csak fél óra időtöltést igényel, tehát bárki be tudja illeszteni a napirendjébe a használatát.

VIDEO Ők a legkedvesebb és egyben legszebb csillagjegyek

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!