Immunerősítő élelmiszerek – nem csak gyerekeknek

Immunerősítő élelmiszerek – nem csak gyerekeknek

Címlap / Életmód / Táplálkozás / Immunerősítő élelmiszerek – nem csak gyerekeknek

Itt a rossz idő, szinte minden embernek van egy kis megfázása, gyakori a nátha, a köhögés és egyéb betegségek. Néhány élelmiszerrel azonban sokat segíthetünk immunrendszerünknek, hogy az ellenállóbb lehessen, vagy ha mégis megbetegszünk, akkor gyorsabban gyógyulhassunk meg!

Fokhagyma

A fokhagyma a népi gyógyászatnak egyik alapvető eleme. Nem véletlenül, hiszen számtalan pozitív hatása van: hatékony a baktériumok és a vírusokkal szemben, elpusztítja az egészségre káros gombákat, méregteleníti a szervezetet, sőt a magas várnyomást is csökkenti.
Nyersen fogyasztva, főleg reszelve fejti ki leginkább jótékony hatását.

Echinacea

Az echinacea különösen alkoholos alapú, csepp formában közismert. Már az indiánok is előszeretettel használták, főleg a legyengült szervezet erősítésére. Napjainkban már számos gyógyszer alapanyaga, amelyeket meghűlésre, náthára, köhögésre ajánlanak.
Ezeken a hatásokon kívül kiváló gyulladáscsökkentőként is közismert, és a gombákkal is eredményesen veszi fel a harcot.  

Pecsétviaszgomba

A Távol-Keleten már évezredek óta ismerik és alkalmazzák a gyógyításban a pecsétviaszgombát. Számos változata létezik, mindegyik erős immunerősítő, kiválóan alkalmas a legyengült szervezet megerősítésére, illetve a vírusokkal szembeni védekezésre.
Nem véletlen, hogy Japánban és Kínában hivatalosan is gyógyszernek minősülnek a pecsétviaszgombákból készült szerek.

Ázsiai ginzeng

A ginzeng felhasználási lehetőségeinek száma szinte végtelen. Használják erőnlét fokozására, a koncentráció javítására, a nyugodt alvás biztosítása érdekében, nem utolsó sorban pedig az immunrendszer erősítése miatt is. Alkalmazása kúraszerűen javasolt.
Gyakori, hogy méhpempővel együtt vásárolhatjuk meg, így a két anyag felerősíti egymás pozitív hatását, amiből egészségünknek sok előnye származik.

Csipkebogyó

A csipkebogyó nagy klasszikusnak számít a magyar népi gyógyászatban. Gyógyhatását leginkább magas C-vitamin tartalmának köszönheti, de ezen kívül más hasznos anyagokat is tartalmaz.
Óriási előnye, hogy mindenki számára alkalmazható, például gyermekek, terhesek számára is ideális vitaminforrást jelent. Segítségével megelőzhetjük a betegségeket és sokat rövidíthetünk a gyógyulási időn.

Cékla

A cékla szintén nagy segítségünk lehet a rossz időben gyakori megfázásokkal szemben. C-vitaminban kifejezetten gazdag, emellett pedig további olyan összetevőkkel is rendelkezik, amelyek kiváló antioxidánsok, segítenek a belső szervek (pl. máj, vese) megfelelő működésének.
Fogyasztásával sok vasat is juttatunk a szervezetünkbe, és fokozzuk a fertőzéseket leküzdő antitestek termelődését is.

Gyógyszertár a zöldségesnél?

Bizony egyáltalán nem kell mindig drága gyógyszereket, immunerősítőket szedniahhoz, hogy szervezetünket megfelelően készítsük fel a télre. Nézzünk inkább körül a zöldségesnél, és válasszunk onnan „orvosságot”.
Szervezetünknek sokat segítünk azzal, ha természetes módon juttatjuk be a hasznos anyagokat.

VIDEO Ezek a szerencsehónapjaid 2024-ben

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!