Életmód / Kikapcsolódás / Tech és kütyük

Imádnivaló és a városi autók sztárja: az új Fiat Panda hybrid

Imádnivaló és a városi autók sztárja: az új Fiat Panda hybrid

A Fiat Panda számomra mindig is a tökéletes belvárosi családi autó volt: nagyobbacska, mégis elfér a budapesti szűk utcákon is, van benne pakolóterület bőven, és egyébként is egy kedves, stílusos autó. Különleges külseje miatt rengetegen szeretik, hiszen nem túl nagy, nem túl kicsi, kompakt autó. Családi kocsinál azonban (és persze bármilyen más típusnál is) egyáltalán nem mindegy, hogy mennyit fogyaszt a kocsi, ha a városban araszolunk vele, vagy éppen hasítunk a többsávoson. Aki szereti a Panda jól megszokott hangulatát, egyedi olasz dizájnját és teljesítményét megkapni, de kicsit takarékosabb, zöldebb kocsira vágyik, az örülni fog, mert most már hibrid változatban is kapható az autó. 

A Fiat Panda hibrid modellje szó szerint és átvitt értelemben is zöld: az alapmodell gyönyörű, gyöngyházfényű világoszöld színben érkezik, ami az óceán színét, a tengerpartokat juttatja az ember eszébe. A zöld szín belül, a műszerfalon is visszaköszön. A formatervezés minimálisan változott csak a hagyományos Pandához képest, az igazi varázslat a motorháztető alatt van. 

Fiat Panda Hybrid

A hibrid autóknak nemcsak egy hagyományos, belsőégésű motorjuk van, hanem egy elektromos is. Az autó éppen a vezetési sajátosságok alapján váltogatja, hogyan dolgozik együtt a kettő. Az elektromos motor segíti a hagyományos motor munkáját, ami lehetővé teszi, hogy a belsőégésű motor a lítium-ion akkumulátorokból plusz erőhöz jusson a gyorsítási fázisban. Az akkumulátorok ráadásul fékezéskor és lassításkor újratöltenek, így nincs szükség külső energiaforrásra az elektromos motor működtetéséhez.

Fiat Panda Hybrid

Ezzel a kettős munkával a Panda károsanyag-kibocsátása akár húsz százalékkal is csökkenhet. Így annak, aki környezettudatos, mégis megbízható és mindennapi használatra tökéletes kocsit szeretne, ideális választás. Arról nem is beszélve, hogy az elektromos motor rásegítése azzal is jár, hogy a kocsi kevesebb üzemanyagot használ el, ami takarékossági szempontból is nagyon jó hír. Egy hibrid autó használatával akár havonta néhány ezer forintot is megspórolhatunk a benzinen, ami egy év alatt nagyon hamar jelentős összeggé gyarapodik.

A Panda úgy tűnik minden feltételemnek megfelel, hogy igazi gazdaságos, környezettudatos családi autó legyen. Még a belső ülések is a Földközi-tengerből kihalászott műanyaghulladékból készültek, méghozzá úgy, hogy a kényelmi szintet egyáltalán nem csökkentik.

Fiat Panda Hybrid

A koronavírus-járvány miatt az sem elhanyagolható, hogy a Panda akár d-fence csomaggal is elérhető, ami annyit tesz, hogy kifejezetten tiszta, pollenmentes, fertőtlenített lesz a kocsi beltere.

A beltérbe érkező levegőt egy pollenszűrővel lehet megtisztítani, ami ideális az allergiaszezonban. A csomaghoz pedig jár levegőfertőtlenítő aeroszol és a felületeket fertőtlenítő UV-lámpa is.

A Panda hibrid változata is hozza tehát azt, amit a hagyományos modelltől elvár az ember: csinos, biztonságos, kényelmes és egyszerű vezetni, ugyanakkor sokkal kevesebbet fogyaszt, és környezettudatosabb is, mint a régi párja. Egy biztos: stílusos bájával engem levett a lábamról, bármikor büszkén ülök be hozzá a volánhoz!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást