DIY IKEA-trükkök: készíts egyedi bútort a tucatcuccokból

DIY IKEA-trükkök: készíts egyedi bútort a tucatcuccokból

Címlap / Otthon / Dekor / DIY IKEA-trükkök: készíts egyedi bútort a tucatcuccokból

Ahogy a fast-fashion ruhadarabokkal, úgy a tömeggyártott bútorokkal is nehéz kitűnni. Semmi probléma nincs azzal, ha olcsón szereznéd be a bútorokat a legnagyobb áruházakból, viszont ha szeretnéd, hogy lakásod ennek ellenére egyedi hatást keltsen, akkor szükséged lesz egy kis kreativitásra, és egyszerűbb átalakításra a bútorokon. Összeállításunkban mutatunk erre néhány DIY trükköt, amit még a legügyetlenebbek is könnyedén megvalósíthatnak.

A hatalmas házi munkaállomásod

Két fiókos komód plusz egy hosszú bútorlap, és máris kész a faltól-falig tartó munkaasztalod, amin végre kényelmesen elfér majd a számítógép, a könyveid, az írószerek, és minden egyéb hasznos holmi.

Ha inkább munkaasztalnak használnád, például a DIY-projektjeid elkészítésére, akkor is lesz elég helyed a mütyűröknek, szerelő-eszközöknek a tágas fiókoknak köszönhetően.

A letisztult fehér asztalt dekorálhatod virágokkal, akváriummal, és célszerű beszerezned egy nagyobb asztali- vagy olvasólámpát, hogy mindig legyen elég fény a munkához.

Konyhasziget – ebédlőasztal

Négy darab három fiókos polcos elemet kell beszerezned ahhoz, hogy hatalmas munkafelülettel bíró konyhaszigeted, vagy tárolós lábakkal ellátott asztalod legyen. A polcos elemeket egy falappal kell csak ehhez beborítanod úgy, hogy a négy sarkához helyezed a fiókos elemeket, amelyek az bútor lábait alkotják majd.

Ha asztalként fog funkcionálni, akkor a fiókokban célszerű tányérokat, poharakat, evőeszközöket és szalvétákat tartanod, ha pedig konyhasziget lesz, akkor fűszereket, deszkákat, késeket és hasonlókat helyezhetsz el itt.

Tárolós konyhapult

Két szélesebb és egy keskenyebb olcsó polcos elemből és egy munkalapból remek konyhai pultot dobhatsz össze, aminek főként akkor veszed majd nagy hasznát, ha nem rendelkezel otthon spájzzal, kamrával.

A polcokon nagyon jól elférnek, és jól is mutatnak majd az üvegek, dobozkák, fűszerek, tészták, lekvárok, és minden egyéb konyhai dolog. Ha szeretnél mégis rekeszeket is, akkor néhány papír- vagy műanyagdobozt is beszerezhetsz, melyek olyan magasak, mint a polcod, de egy színes függönnyel is eltakarhatod ezeket.

Pad a polcból

Biztos te is sokszor láttál már olyan padokat a filmekben, amelyeket az ablak alá szereltek be, és a főhős azon olvasgatott, vagy merengett az érzésein. Most neked is lehet hasonló padocskád, amit beszerelhetsz az ablak alá, a dohányzóasztal mellé, vagy akár a folyosóra is. Ehhez csupán egy fiók nélküli, magas, legalább öt rekeszes könyvespolcra lesz szükséged, amit elfektetve kell ráfúrnod a falra, ahol a padot szeretnéd tartani. A tetejére egy szivacsmatracot kell csak helyezned, amit bármilyen színes huzattal bevonhatsz, letakarhatsz, így teljesen egyedi padocskát kapsz majd. A pad aljában pedig hatalmas tárolórekeszeid is lesznek, ahová a folyosón pakolhatsz cipőket, az ablak alatt könyveket, a dohányzóasztal mellé helyezve pedig magazinokat vagy tárolónak használható papírdobozokat.

Ágyrácsból konyhai tároló

Az ágyrácsot nem csak az ágykeretbe szerelheted be, hanem fellógathatod a konyhafalra is, hogy különböző kosarakkal, akasztható dobozokkal felszerelve remek kis tárolót kapj, ahol a főzéshez használatos eszközöket, fűszereket, egyéb hozzávalókat tárolhatod.

A rácsra szerelhetsz csak 1-2 dobozt vagy kosarat, de akár tele is rakhatod a polcodat, és a bögréket, evőeszközöket is tarthatod rajta.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást