Így lépj túl a nehézségeken az életedben, ha úgy érzed, megrekedtél

Így lépj túl a nehézségeken az életedben, ha úgy érzed, megrekedtél

Címlap / Életmód / Egészség / Így lépj túl a nehézségeken az életedben, ha úgy érzed, megrekedtél

Mindenkinek vannak olyan időszakai az életében, amikor úgy érzi, egyszerűen nem tud továbblépni, leragadt egy olyan helyen, amit nem szeret, vagy éppen jól érzi magát, de már mozdulna valamerre.

Ilyenkor nem kell kétségbeesni, ám pár dolgot érdemes kipróbálni, hátha csak egy kis lökés kell a jó irányba.

Változtatás

Egy olyan világban élünk, ahol a változást élteti a társadalom: folyamatosan fejlődnünk kell, jobb munkát, jobb párkapcsolatot szereznünk, családot alapítanunk, több pénzt kell keresnünk, és csak akkor számítunk sikeresnek, ha pontosan így is teszünk.

Ez a nyomás pedig még nagyobb terhet ró ránk, ha elakadunk, hiszen nemcsak magunknak kell vele elszámolnunk, de az ismerőseink, családunk felé is.

Ha úgy érzed, megrekedtél, és nem tudsz mozdulni egy olyan szituációból, ami számodra már nem okoz örömet, esetleg kinőtted, vagy egyszerűen csak változtatnál, vedd a kezedbe az irányítást, és ne maradj a körülmények áldozata!

 

Hallgass a testedre!

A szervezeted nem hazudik – rengeteg betegségnek pszichológiai gyökerei vannak, de még ha nem is jutsz el odáig, hogy konkrétan lebetegedj, ha folyton jelez a tested és be van feszülve, az nem lehet véletlen.

Ha nem vagy benne biztos, hogy váltanod kéne, vagy tovább kellene lépned, hallgass a testedre: még ha lelkileg el is tudod nyomni magadban a rossz érzéseket, a szervezetedet nem tudod becsapni.

Figyelj oda a gondolataidra!

Nagyon könnyű engedni, hogy negatív gondolatok kússzanak az ember fejébe, pedig az, hogy hogyan gondolkozol magadról, befolyásolja a mindennapjaidat is.

Tanuld meg elcsendesíteni a benned élő kritikust, és inkább biztasd önmagad, így előbb-utóbb te is elhiszed majd, hogy bármire képes vagy – arra is, hogy elindulj azon az úton, amire most még félsz rálépni.

 

Utazz!

Ha úgy érzed, megrekedtél valahol, a legjobb módszer az újrakezdéshez az, ha kiszakadsz a saját környezetedből.

Minél különlegesebb, távolibb helyre mész, annál jobb, hiszen ilyenkor megtapasztalod, hogy máshogy is lehet élni, mint ahogyan azt te teszed.

Ha nincs lehetőséged egzotikus helyre utazni, az is segíthet, ha egész egyszerűen egy barátodnál alszol, vagy hazamész a szüleidhez, ha már elköltöztél – teljesen más hozzáállással fogsz visszajönni, mint ahogyan elmentél.

 

Oszd meg a gondolataidat!

Hajlamosak vagyunk magunkban tartani, ha valami bánt minket, pedig ha megosztjuk a barátokkal, könnyen lehet, hogy tudnak jó tanáccsal szolgálni.

Sőt, az is előfordulhat, hogy ők is hasonlóan éreznek, ilyenkor pedig együtt sokkal könnyebb kimászni a reménytelennek tűnő helyzetből, mint egyedül.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást