Igazán élni, nem csak létezni – A hétköznapok problémáin túl

Igazán élni, nem csak létezni – A hétköznapok problémáin túl

Címlap / Életmód / Egészség / Igazán élni, nem csak létezni – A hétköznapok problémáin túl

Sokan csak léteznek, de nem élnek, szinte vegetálnak. Reggel elmennek munkába, ledolgozzák a munkaidejüket, majd hazamennek aludni, és aztán az egész kezdődik elölről. Ha jobban belegondolsz, ennek semmi értelme, hiszen nem robotok vagyunk. Ha eddig te is lopakodó üzemmódban éltél, akkor most ideje elkezdened igazán élni!

Legyőzni a monotonitást

Ez nagyon nehéz, hiszen kell egyfajta rutin az életedben ahhoz, hogy működjön a rendszer. A baj akkor kezdődik, ha ebből képtelen vagy kiszakadni és minden egyes napod ugyanúgy néz ki.

Ha nem ér semmi inger a munkádon kívül, akkor egy idő után besavanyodsz és azon kapod magad, hogy a legszebb éveid elsuhantak melletted.

Tudjuk, hogy ez nem egyszerű, de olykor-olykor iktass be olyan programokat, melyek feldobják a hetedet. Vagy egyszerűen csak nézz meg egy jó filmet a barátaiddal hétköznap este, menj moziba, vagy sétálj egy nagyot… Bármit annak érdekében, hogy ne folyjanak össze a napok.

Belevágni az ismeretlenbe

Sok ember van azon a véleményen, hogy jobb a biztos rossz, mint a bizonytalan jó, azért, mert félnek változtatni és inkább megelégednek azzal a helyzettel, amiben megrekedtek. Talán még maguknak is félnek bevallani azt, hogy nem szeretik az életüket, ahhoz viszont túl kényelmesek, hogy lépjenek. Képesek magukkal elhitetni, hogy minden úgy jó, ahogy van, mert talán túlságosan fájna az igazság.

Pedig néha csak fejest kellene ugrani az ismeretlenbe és megtapasztalni, hogy mi van a másik oldalon. Ki tudja, az is lehet, hogy jól sül el, de az is, hogy borzalmasan. Az élet nem egyszerű pálya – ha az volna, akkor minden unalmas lenne, de az biztos, hogy csak akkor érheted el a céljaidat, ha rettegés helyett a tettek mezejére lépsz.

Még ha remegő lábakkal is, de vágj bele!

Nyitottnak lenni új kapcsolatokra

Annyira könnyen ítélkeznek az emberek egymás felett; néha elég egy pillanat, és máris véleményt alkotunk a másikról anélkül, hogy akár egy szót váltottunk volna vele. Pedig rég rossz úton jár az, akit ennyire befolyásolnak a külsőségek.

Hányszor fordult már elő veled az, hogy utólag jöttél rá, egy ember, akivel szóba se akartál állni, később nagyon jó barátod lett? Fontos, hogy légy nyitott minden emberre, mert soha nem tudhatod, hogy ki az, aki majd fényt visz az életedbe.

Annyi kapcsolattól fosztják meg magukat az emberek csak azért, mert folyton ítélkeznek. Te lógj ki a sorból és légy nyitott embertársaidra!

Keresni a hétköznapi kalandokat

Ne gondolj nagy dolgokra, nem kell megmásznod jövő hétfőn a Mount Everest-et, egyszerűen csak keresd mindig a lehetőséget az új kalandokra. Ez mindenkinek mást jelent, de már az is feltölthet egy hosszú munkanap után, ha beülsz valahova a barátaiddal egy italra, vagy néha elmész színházba, esetleg egy buliba is.

Persze ez igényel némi plusz energiát, de ilyenkor gondolj arra, hogy tényleg ez az egy életed van, és ez azért van, hogy jól érezd magad. Néha követni kell a Carpe Diem életfelfogást, mert az élet túl rövid ahhoz, hogy csak létezz, mint egy élettelen tárgy.

De ne mástól várd a csodát, mert egyedül te tudod feldobni az életedet – azt tanácsoljuk, hogy kezdd el már ma!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást