A saláta önmagában egészséges ételnek számít, és remek tápanyagforrás, azonban legtöbbször elég íztelen. Nem véletlen tehát, hogy előkerülnek azok a fránya bolti öntetek, amik nem csak cukorral és ízfokozókkal vannak tele, de felesleges adalékanyagokkal is, mint az olajok. Most öt isteni házi salátaöntetet mutatunk be, amik amellett, hogy vitaminokban és energiaforrásokban gazdagok, olajmentesek is!
1/5 Avokádós salátaöntet
Hozzávalók:
1 érett avokádó,
1 kis maréknyi koriander,
1 lime leve,
1 kis darab serrano paprika (vagy más csípős paprika, például habanero),
só és bors (ízlés szerint),
víz.
Elkészítés: Az avokádót kimagozzuk és feldaraboljuk, majd minden hozzávalóval együtt egy mixerbe tesszük, és eldolgozzuk. Vizet csak lassanként tegyünk hozzá, kisebb adagokban, amíg el nem érjük a kívánt állagot, textúrát.
Tökéletes öntet, mely vitaminokban, természetes zsírokban és fehérjében gazdag, így bármilyen étrendbe könnyedén beilleszthető! Szinte bármilyen saláta mellé ideális választás lehet!
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!