Plusz 82 perc: egy átlagos nőnek ennyi kellene még a napjához

Plusz 82 perc: egy átlagos nőnek ennyi kellene még a napjához

Címlap / Életmód / Lélek / Plusz 82 perc: egy átlagos nőnek ennyi kellene még a napjához

Én még mindig a szerencsések közé tartozom, mert valóban szabadon oszthatom be a munkaidőmet. Ez óriási előny minden szempontból nézve, azonban a rugalmasság ellenére is ritkán tudok mindenre időt szakítani, amit korábban terveztem. Folyton jön valami váratlan, ha pedig mégis ráérnék, akkor bátran elővehetem azt a listát, amin nem egy feladat évek óta sorakozik. Ha nem érdemes semelyikbe belevágnom, akkor pedig – pont a szabad időbeosztásom miatt – akár előre is dolgozhatok.

Szóval sosem érzem azt, hogy mindennel kész lennék, hiszen nem is lehetek kész. Eközben tudom, hogy nagyon sokan járnak ugyanebben a cipőben. Azt pedig talán mondanom sem kell, hogy – másokhoz hasonlóan – én sem a kötelező feladatokból és a halaszthatatlan elintéznivalókból csípek le: a zsúfoltságnak az énidőm látja kárát.

Egy új felmérés szerint a napi teendők elvégzéséhez egy átlagos nőnek jóval több, mint 24 órára lenne szüksége ahhoz, hogy magára is sort keríthessen.

Több mint egy óra kellene, ha magunkra is időt akarnánk szakítani

A nőknek több időre lenne szükségük a nap folyamán
EdZbarzhyvetsky/depositphotos.com

Készítettek egy felmérést, amibe 2000 amerikai nőt vontak be. Ebből megállapították, hogy a nőknek napi plusz 82 perc kellene ahhoz, hogy utána magukra is szánhassanak pár percet. 

A felmérés eredményei azt mutatták, hogy a modern nők élete egyre nehezebb. Továbbra is rájuk hárul a háztartási feladatok túlnyomó része, ami mellett dolgoznak, és leginkább ők nevelik a gyermekeket is. A válaszadók több mint fele (55%) azt mondta, hogy túlságosan elfoglaltnak érzi magát ahhoz, hogy minden feladat végére érjen. Arról a többség pedig álmodni sem mer, hogy a barátaira, vagy akár magára időt tud szakítani.

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást