Amint hazaértünk a bevásárlásból, sokunknak már aligha van kedve hosszadalmasan azzal bajlódni, hogy mit hova pakoljunk a hűtőszekrényben. Így legtöbbször oda tesszük a frissen vásárolt élelmiszereket, ahol éppen helyet találunk nekik. Ez azonban nem túl jó taktika, mert a hűtőszekrény nem minden része tudja ugyanazt a biztonságot nyújtani bizonyos élelmiszerek esetében. Ahhoz, hogy a hűtőszekrény megfelelően funkcionáljon, először is győződj meg róla, hogy jól van-e beállítva a hőmérséklete. A hűtőd nem minden pontján azonos a hőmérséklet, ezért az általános ajánlás az, hogy 4°C-ra érdemes beállítani. Ha ez megtörtént, máris kezdhetsz bepakolni, de nem mindegy, hogy mi hova kerül. A hűtőajtó tartalmát ugyanis minden kinyitásakor meleg levegő éri, így bizonyos élelmiszereknek egyáltalán nincs ott jó helye.
3/6 Nyers húsok
Bármilyen nyers húst dolgozol fel, fontos, hogy biztonságosan kezeld, aminek az első lépése a megfelelő tárolás. A nyers húsok csomagolásában található lé könnyen szennyezhet más élelmiszereket, ha érintkezik velük. Éppen ezért nem túl jó döntés ezeket a húsokat a hűtőszekrény ajtajában tárolni, mert a levük bármikor lecsepeghet, közben pedig az ingadozó hőmérséklet sem tesz jót nekik. Így a legjobb, ha a hűtőszekrény legalsó polcára teszed, lehetőleg egy szoros műanyag csomagolásban vagy zárt edényben, ami meggátolja a lé kifolyását.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!