Íme egy húsvéti sült bárány recept azoknak, akik egy egyszerűen elkészíthető húsvéti fogásra vágynak.
Ha ízlik a recept akár marhahúsból vagy sertésből is elkészítheted.
Hozzávalók 4 személy részére:
– 1/2 pohár friss zsemlemorzsa
– 2 evőkanál felvagdalt fokhagyma
– 2 evőkanál frissen aprított rozmaring
– 1 teáskanál só
– 1/4 teáskanál fekete bors
– 2 evőkanál olíva olaj
– 1 darab (7 csontos) báránygerinc
– 1 teáskanál só
– 1 teáskanál fekete bors
– 2 evőkanál olíva olaj
– 1 evőkanál Dijon-i mustár
Elkészítés:
– 230 C fokra melegítsd elő a sütőt. A sütőrácsot pedig tedd középre.
– Egy nagy tálban keverd össze a zsemlemorzsát, a fokhagymát, a rozmaringot és a 1/4 teáskanál fekete borsot. A 2 evőkanál olíva olajjal puhítsd meg a keveréket és tedd félre.
– A báránygerincet hintsd be mindenhol sóval és borssal. Hevíts fel 2 evőkanál olíva olajat egy széles és nehéz tepsiben, majd pirítsd meg benne a báránygerincet, 2-2 percig mindkét oldalát. Tedd félre néhány percig.
Egy pemzli segítségével kend be az egész bárányhúst mustárral. Forgasd meg a zsemlemorzsás keverékben, amíg egyenletesen áll rajta a prézli. A csontok végét vond be alumínium fóliával, nehogy megégjenek.– A bárányhúst helyezd a tepsibe, majd tedd be az előmelegített sütőbe. Süsd 12-től 18 percig, attól függően, hogy mennyire akarod megsütni. Mielőtt tálcára rendeznéd, takard le és hagyd 5-7 percig pihenni.
Jó étvágyat kívánunk!