Életmód / Receptek / Táplálkozás

Húsvéti sült bárány

Húsvéti sült bárány

Íme egy húsvéti sült bárány recept azoknak, akik egy egyszerűen elkészíthető húsvéti fogásra vágynak.

Ha ízlik a recept akár marhahúsból vagy sertésből is elkészítheted.

Hozzávalók 4 személy részére:

– 1/2 pohár friss zsemlemorzsa

– 2 evőkanál felvagdalt fokhagyma

– 2 evőkanál frissen aprított rozmaring

– 1 teáskanál só

– 1/4 teáskanál fekete bors

– 2 evőkanál olíva olaj

– 1 darab (7 csontos) báránygerinc

– 1 teáskanál só

– 1 teáskanál fekete bors

– 2 evőkanál olíva olaj

– 1 evőkanál Dijon-i mustár

Elkészítés:

– 230 C fokra melegítsd elő a sütőt. A sütőrácsot pedig tedd középre.

– Egy nagy tálban keverd össze a zsemlemorzsát, a fokhagymát, a rozmaringot és a 1/4 teáskanál fekete borsot. A 2 evőkanál olíva olajjal puhítsd meg a keveréket és tedd félre.

– A báránygerincet hintsd be mindenhol sóval és borssal. Hevíts fel 2 evőkanál olíva olajat egy széles és nehéz tepsiben, majd pirítsd meg benne a báránygerincet, 2-2 percig mindkét oldalát. Tedd félre néhány percig. Egy pemzli segítségével kend be az egész bárányhúst mustárral. Forgasd meg a zsemlemorzsás keverékben, amíg egyenletesen áll rajta a prézli. A csontok végét vond be alumínium fóliával, nehogy megégjenek.

– A bárányhúst helyezd a tepsibe, majd tedd be az előmelegített sütőbe. Süsd 12-től 18 percig, attól függően, hogy mennyire akarod megsütni. Mielőtt tálcára rendeznéd, takard le és hagyd 5-7 percig pihenni.

Jó étvágyat kívánunk!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást