Húsvéti asztaldekoráció tippek

Húsvéti asztaldekoráció tippek

Címlap / Otthon / Hobbi / Húsvéti asztaldekoráció tippek

Ha Húsvét, akkor életteli, vidám dekorációt képzelünk el az ünnepi asztalra. Lássunk néhány elbűvölő dekor tippet, amelyek hangulatosabbá teszik az együtt eltöltött pillanatokat!

Masnis tojás

Néhány húsvéti tojást kössünk át színes szalaggal és helyezzük el minden vendég tányérjába. Az is mutatós, ha a masnis tojásokat egy dekoratív kosárba tesszük és az asztal közepére tesszük.

Fészek asztaldekoráció

Egy tányérra tegyünk valamilyen apró virágú növényt „ágynak”, erre helyezzünk egy kis fonott kosarat, amit béleljünk ki (mű)szalmával, erre aztán jöhetnek a festett tojások. Kedves dísze lesz az ünnepi asztalnak. 

Nemez nyuszi

Egy tavaszias színű (zöld, kék, sárga, rózsaszín, világoslila) nemez anyagra rajzoljunk egy húsvéti nyulat, majd vágjuk ki.
Hogy még különlegesebb legyen, a nyúl testére rajzoljunk virágmintákat, amit egy éles vágó segítségével vágjunk körbe. Gyönyörű asztaldísz válik belőle!

Nyuszis asztalkendő festett tojással

Terítsünk ki egy asztalkendőt. Két szemben lévő sarkát tűrjük be, majd hajtsuk az egészet ketté. Helyezzünk el a közepében egy tojást, majd egy gombostűvel fogjuk össze az anyagot a tojás körül. A tojás fölött így két nyuszifülre emlékeztető kendővég lesz. Minden tányérban helyezzünk el egy-egy ilyen kedves díszt.

Sikkes halványlila

A Húsvét színe a lila, ezért öltöztessük ünnepi asztalunkat halványlilába. Asztaldísznek szerezzünk be kék és lila tavaszi virágokat.
A halványlila abroszra helyezzünk fehér makramé „tányéralátéteket”, a tányérokban pedig a hófehér kendőket kössük át lila vagy kékes szalagokkal.

Tulipán tányérdísz

Minden vendégnek kedveskedjünk egy, a tányérjába helyezett szál tulipánnal. Hogy különlegesebb legye a dolog, a tulipánt „pólyázzuk” be asztalkendőbe, majd egy szalvétagyűrűvel fogassuk össze.

Virágos tojástartó

Tegyük sikkessé a terítéket néhány húsvéti húsvéti tojást rejtő tojástartóval. Tűzdeljük meg apró virágokkal és szórjuk körbe szirmokkal.

Tojásos gyertyák

A tojás formájú gyertyák ideálisak húsvéti dekorációnak. Egyrészt lángjukkal hangulatosabbá teszi az ünnepi étkezést, másrészt formailag illeszkednek a Húsvéthoz.

Tyúkanyó párna

Rövid idő alatt elkészül és annyira hangulatos egy ilyen tyúkanyó párna. Egy vidám színű tarka anyagból vágjunk két tyúkformát. Két kontrasztos színű anyagból vágjuk ki a szárnynak valót is. A szárnyakat varrjuk egymásra, majd a tyúkformára.
Végül a két anyagot varrjuk össze, hagyjunk ki egy rést, hogy megtömhessük, majd fejezzük be a varrást. Piros nemez anyagból varrjunk tarajt és csőrt. 

Egy bögre tojás

Egy dekoratív teáscsészébe tegyünk apró dekor- vagy csokoládétojásokat. Hangulatos dísze lesz a húsvéti asztalnak.

Salátán tálalt tojásfészek

Egy salátalevélre tegyünk reszelt répából készült „fészket”, erre pedig egy zöld szalaggal átkötött húsvéti tojást.

Tojástartóból fészek

A papírtojástartót vágjuk ki a képen látható cikk-cakkos formát, béleljük ki műfűvel (zöld színes papírból vágott csíkok) és helyezzük ebbe a húsvéti tojásokat. Különleges dekoráció a húsvéti asztalon.

VIDEO Így készíts pár perc alatt merész, füstös szemsminket

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!