Ez legyen az első dolog, amit megteszel, mikor belépsz egy hotelszobába

Ez legyen az első dolog, amit megteszel, mikor belépsz egy hotelszobába

Címlap / Kikapcsolódás / Utazás / Ez legyen az első dolog, amit megteszel, mikor belépsz egy hotelszobába

Megérkezni egy új célállomásra – különösen egy hosszú repülőút után – csodálatos érzés. De akár készen állsz arra, hogy a szállodai bejelentkezés után elkezdd a városnézést, akár egyszerűen csak belesüppedsz az ágyba, hogy feltöltődj, fontos, hogy biztonsági óvintézkedésként először ellenőrizd a szállodai szobádat néhány dologra – különösen, ha egyedül utazol.

Egy volt légiutas-kísérőtől származó utazási biztonsági hack különösen zseniális tanácsot ad a a turistáknak arra vonatkozóan, hogy mit kell először tenniük, amikor megérkeznek a szállodai szobába. Mindössze egy darab poggyászra van szükséged hozzá. Sokkal biztosabb leszel abban, hogy a szállodai szobád biztonságban van érkezésedkor, miután ezt az egyszerű hacket használod. A trükköt Nassim, egykori légiutas-kísérőnek köszönhetjük.

Nassim elmeséli, hogy a kezdetekben mindig a poggyászának egy darabját használta arra, hogy kitámassza a hotelszoba ajtaját. Ezután az egész szobát átvizsgálta, hogy megbizonyosodjon arról, hogy senki sem rejtőzik benne. „Ellenőriztem a fürdőszobát, az ágy alatti részt, a szekrények belsejét az asztal alatt és a függönyök mögött, hogy megbizonyosodjak arról, hogy senki sincs bent” – mondta. Az ajtó kinyitása a csomagokkal biztosítja a könnyű menekülést, ha valaki mégis a szobában találna valakit.

Korábban hallott történeteket arról, hogy valakit a szállodai szobáiban rejtegettek. Emellett egyes szállodaajtókhoz nem jár lánc az ajtó további lezárásához. Ezért – teszi hozzá – „soha, de soha nem mennék be egy szobába anélkül, hogy ezt ne tenném meg. A táskámat az ajtó mellé teszem, így ha valaki kinyitja kívülről, akkor az zajt csapna.” Egy másik légiutas-kísérő, Kat Kamali egyetért ezzel. Az utazóknak érkezéskor mindig ellenőrizniük kell, hogy van-e valaki a szobájukban.

Ivan Pantic/istockphoto.com

Milyen egyéb biztonsági trükkök vannak még az utazáshoz?

Ezen a zseniális hacken túl van még néhány más szállodai biztonsági trükk, amit érdemes észben tartani. Először is, a szállodába érkezéskor az utazók „soha ne mondják ki hangosan a szobaszámukat”. Emellett a szoba átnézése közben feltétlenül „nézzenek be a függönyök mögé és az ágy alá” – javasolják a biztonsági szakértők.

Kerüld el az első és második emeleten lévő hotelszoba kiválasztását, mivel ezek a területek a legveszélyeztetettebbek a bűncselekmények szempontjából. A 3-6. emeleten lévő szobák ideálisak. Nemcsak, hogy ezeken az emeleteken jellemzően kevesebb a bűncselekmény, de vészhelyzet esetén gyorsan lejuthatsz a földszintre, és elhagyhatod az épületet.

Sok szobában megtalálhatók a szállodai biztonsági és menekülési tervvel együtt a kiürítésre vonatkozó eljárásokat felsoroló hirdetmények. Ne feltételezd, hogy a kijáratok egyértelműek és könnyen azonosíthatóak lesznek. Amint van lehetőséged bejelentkezni és letenni a csomagjaidat, sétálj egyet, hogy megtaláld a legközelebbi kijáratot. Akár le is fényképezheted a telefonodra a tűzvédelmi menekülési tervet és a szálloda biztonsági ellenőrzőlistáját, hogy később bármikor ránézhess, ha szükséged lenne rá.

VIDEO Így viseled az egyedüllétet, csillagjegyed szerint

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!