Így éld túl, ha hosszú idő után szakítottatok

Így éld túl, ha hosszú idő után szakítottatok

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Így éld túl, ha hosszú idő után szakítottatok

Évekig párkapcsolatban éltél, azonban hirtelen szingli lettél? Bemutatunk, néhány praktikát, amely segítségével gyorsabban túlléphetsz a szakításon!

Buli helyett inkább törődj magaddal!

Bár legszívesebben belevetnéd magad az éjszakai életbe, hogy minél előbb túl tedd magad exeden, azonban ilyenkor jobb, ha az elején átadod magad a szomorúságnak, és begubózol otthon.
Adj időt magadnak, hogy elgondolkodj a történeteken és átértékeld a dolgokat, és add ki magadból a fájdalmadat akár napló, akár egy névtelen blog formájában. A lényeg, hogy csak magaddal törődj egy kis ideig, majd ha ezen túl vagy, belevetheted magadat a társasági életbe.

Beszéld ki magadból!

Sírd ki bánatodat, meséld el közeli barátaidnak, vagy akikben megbízol, hogy mit érzel és milyen kételyek merültek fel benned. Beszéljétek át alaposan a történteket és hagyd, hogy barátaid/családtagjaid megvigasztaljanak, és jobb kedvre derítsenek.
Mivel sokáig párkapcsolatban éltél, ezért számos szokatlan helyzettel találhatod szembe magad, amelyekre érdemes felkészülni. Gondold át, hogy ezentúl miben lesz más az életed, és hogy fogsz tudni megbirkózni az új helyzettel. 

Ne sírd vissza az exedet

Szinte minden szakítás után bekövetkezik az az időszak, amikor visszasírod volt párkapcsolatodat és sokkal szebbnek látod az együtt töltött időt. Mielőtt még az újrakezdésen törnéd a fejed, jó alaposan gondold át, hogy mi vezetett ahhoz, hogy véget érjen a kapcsolatotok.
Segíthet, ha pontokba szeded, hogy mit szerettél és mit kedveltél kevésbé exedben, valamint kitérsz a szakítás okára és a felmerült nehézségekre is. Így tisztábban láthatod és megkönnyíted a döntésedet, hiszen csak azért nem érdemes kibékülnöd vele, hogy ne legyél egyedül. 

Vesd bele magad a munkádba!

Ahelyett, hogy a kollégáidnak sírnád ki a bánatodat, inkább vesd bele magad a teendőkbe, és tűzz ki magad elé új célokat, például előléptetést vagy fizetésemelést.
Felszabadult idődet és energiáidat használd arra, hogy jó pontokat szerezz a főnöködnél, ami elősegíthet abban, hogy elérd a jutalmat, amelyet szorgalmaddal érdemeltél ki. 

Új hobbik keresése

Ahelyett, hogy munka után hazamennél az üres lakásba, ahol eddig ketten életetek, inkább menj el valahova, és használd ki, hogy nem szól bele senki, hogy mit csinálsz. Ha már régóta szerettél volna kipróbálni egy új hobbit, de idődet eddig volt kedvesedre szántad, akkor most itt a remek alkalom, hogy hódolj az új szórakozásodnak.
Ez nemcsak ahhoz segíthet hozzá, hogy lekösd magadat és eltereld a figyelmed, hanem sikerélményeket is érhetsz el, melynek következtében önbizalmad is megerősödhet, sőt, még az sem kizárt, hogy új hobbidnak köszönhetően megismerkedhetsz álmaid hercegével. 

Újulj meg!

Egy új frizura, néhány frissen beszerzett ruhadarab és új smink feldobhatja napjaidat, és hatásukra sokkal jobban fogod magad érezni a bőrödben, így kisugárzásod is érzékelhetően jobb lesz.
Megújult külsőd elősegítheti, hogy bezsebelhess bókokat, melyek megtépázott önbizalmadat is könnyedén helyrerázhatják. Nem beszélve arról, hogy úgy fogod érezni magad, mintha kicseréltek volna.

VIDEO Melyik színt utálod a legjobban?

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást