A jégbe hűtött dinnye az egyik legszuperebb, leghűsítőbb nyári csemege, de sosem tudni, mi rejlik a vastag héj alatt. Vagy mégis? Mutatunk néhány trükköt, amivel kiválaszthatod a legfinomabb dinnyét a kínálatból, hogy a felszelése után ne érjen csalódás!
3/5 Hallgatózz!
Az egyik legősibb módszer a dinnye minőségének megállapítására a kopogtatás: amatőrök a bütykükkel ütögetik meg a dinnye héját, de a nagy öregek nyitott tenyérrel csapnak rá néhányszor a gyümölcsre.
Ha üreges hangot hallasz, akkor a dinnye megérett a fogyasztásra, ellenben ha telt zaj jön a dinnyéből, akkor valószínűleg még éretlen, de az is lehet, hogy egyenesen „tök” – ahogy felénk a fogyasztásra alkalmatlan dinnyéket nevezik.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!