7 jel, hogy te komoly kávéimádó vagy

7 jel, hogy te komoly kávéimádó vagy

Címlap / Életmód / Táplálkozás / 7 jel, hogy te komoly kávéimádó vagy

Azt mondják, olyan nincs, hogy valakinek ne lenne valami szenvedélye, csak éppen a függőségnek ezer arca lehet. Ha te a fekete, illatos koffeincsodáért vagy oda, amit néhány avatatlan egészen egyszerűen csak kávénak nevez, akkor az alábbi tünetekkel biztosan találkoztál már. Lehet, hogy most fogsz rádöbbenni, hogy te igazán komoly kávérajongó vagy?

Messziről megismernek

A kedvenc kávézódban már rendelned sem kell, ahogy belépsz, az ott dolgozók messziről köszönnek, és már kezdik is lefőzni a kávédat, pontosan úgy, ahogyan szereted.
Elképzelhető, hogy a baristáddal mélyebb a viszonyod, mint egynémely távoli rokonoddal, nem csak azt tudja, hány cukrot használsz, de talán a telefonszámodat és a vércsoportodat is. Ugye a telefonodban azért nem ő van beírva a vészhelyzetes kontakthoz?!

Méghogy instant!

Az instant kávét semmivel sem indokolhatónak, megbocsájthatatlannak, ha nem egyenesen istenkáromlásnak tartod, és nem tudsz segíteni rajta, de némi ellenszenvet érzel azon emberek iránt, akik képesek ezt inni.
Ha pedig megkínálnak vele, komolyan erőt kell venned magadon, hogy a „nem” elé odatedd azt a „köszönömöt”. Még szerencse, hogy te legalább kaptál neveltetést!

Saját kávédarálód van…

… és most kikerekedik a szemed, hogy miért, hát nincs mindenkinek? Ami azt illeti, te biztos, ami biztos alapon amellett, ami mindig a konyhapulton van, a biztonság kedvéért tartasz egyet a szekrényben is.
Hogy miért kell egy harmadik az ágy mellé? Hát csak mert egyszerűen szeretsz lefekvés előtt tekerni egyet rajta. Olyan megnyugtató a hangja, nem?

Nincs olyan, amihez ne illene a kávé

A süteményevésnek, a kekszmajszolásnak és a szendvicsezésnek semmi más értelme nincs, mint hogy lehet mellé kávét inni, de gyakorlatilag nem tudsz olyan ételt elképzelni, ami mellé ne passzolna egy jól elkészített fekete.
De most tényleg, elvégre a kávétól MINDEN csak jobb lehet!

Több borravalót adsz a baristádnak, mint a pincérnek

Na de az isten szerelmére, ezek mégiscsak valódi művészek! Arról nem is beszélve, hogy az életedet adod a kezükbe, és a létezésedhez nélkülözhetetlen elem kerül ki a kezük közül.
Ez nem egyszerűen egy szakma, ez egy hivatás, mégpedig a legszebbek közül való!

Csak a kávé gondolata rángat ki az ágyból

Földrengés? Erősek a gerendák.

Elkésel? Majd ma nem sminkelsz. Csörög a telefonod? Majd ír sms-t, aki akar. Mindegy, mire készülsz aznap, reggelente semmivel sem lehet előcsalogatni az ágyból, és az egyetlen dolog, amiért mégis hajlandó vagy kidugni a lábadat a takaró alól, az a tény, hogy a konyhaszekrényben illatozó kávébabok várnak.
De jajj annak, aki a párnáktól a kávésbögrékig vezető legrövidebb szakaszon keresztezi az utadat!

És az egyetlen dolog, amitől pánikba esel…

Ha miután kibotorkáltál a konyhába, kiderül, hogy nincs otthon kávéd. Nem is érted, hogy ez hogyan történhetett, hiszen előbb felejted el kifizetni az internetszámlát, vagy megetetni a macskát, mint hogy pótolni a készleteidet.
Ha azonban a tragédia már megtörtént, sikolyaidat az egész lépcsőház hallja majd, és te remegő kézzel tárcsázod a kedvenc baristádat: készüljön, és ha nem érnél oda 10 percen belül, küldjön eléd egy berni pásztorkutyát. Természetesen egy adag lattéval a nyakában.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást