Stílus / Test

Mindennap elköveted őket: hibák, amelyek észrevétlenül öregítenek

Csak nyaraláskor használsz fényvédőt

Az idő előtti bőröregedés egyik fő oka lehet a túlzott mértékű ultraibolya sugárzás. Napozás alatt kötelező a naptej használata, de nem szabad megfeledkeznünk arról sem, hogy a nap sugarai nem csak ekkor érik a bőrünket.

Fényvédő krém használata felhős időben is ajánlott, a felhők ugyanis mindössze az UV-sugarak 20 százalékát blokkolják.

Ha erről megfeledkezünk, ne csodálkozzunk, ha a bőrünk hamarabb fog ráncosodni, akár foltok is megjelenhetnek rajta és így kedvezünk a bőrrák kialakulásának is.

Túl sokat sminkelsz

Bármennyire is utálsz smink nélkül kilépni az utcára, tudnod kell, hogy a túlzott sminkelés nem tesz jót a bőrödnek és előidézi annak öregedését. Nagy mennyiségű alapozó használatával eltömődhetnek a pórusok, amelyek pattanásokat okozhatnak.

Emellett a különböző illatanyagokkal ellátott, irritáló vegyi anyagokkal teli vagy alkoholt tartalmazó termékek kiszárítják a bőrünket, mivel kivonják abból a természetes olajokat, és ezáltal korai ráncokat eredményezhetnek.

Bizonyos termékek használata előtt nem árt, ha kikéred a bőrgyógyász véleményét.

Túl meleg van a lakásodban

Érthető, ha nem szeretsz fázni és a hideg téli napokon jól befűtöd a lakást, ám jobb, ha tudod, hogy nem egészséges a túlzásba vitt fűtés.

Olvastad már?  A gyilkos sláger nyomában, ami több embert is a halálba segített

A mesterséges fűtés elvonja a nedvességet a levegőből és szárazzá teszi azt, ez pedig nem tesz jót sem a bőrödnek, sem a hajadnak. A száraz, gyulladt bőr idő előtt elkezd ráncosodni.

Hogy ezt elkerüld, mindenképp használj párologtatót, helyezz vizes edényt vagy rongyot a fűtőtestre és a tartsd az átlagos szobahőmérsékletet.

További három hétköznapi hiba, ami észrevétlenül öregít a következő oldalon. Lapozz egyet ide kattintva >>

Oldalak: 1 2