Hello Kitty esete a MILF-fel

Hello Kitty esete a MILF-fel

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Hello Kitty esete a MILF-fel

Ez a bájos figura kultusszá nőtte ki magát. Kitty személye a totális ambivalencia. Volt idő, nem is olyan régen, amikor úgy voltunk vele, hogy egyszerre utáltuk és szerettük, a vízcsapból is Kitty fojt. Megjelentek a Goodbye Kitty felirítú termékek, mint ellentábor.

Ki is Hello Kitty?

Valójában Haró Kitiként, Haró Kikiként született meg a figura. A japán Sanrio vállalat mesefigurája ő. Jellegzetessége, hogy bal fülét rózsaszín masni díszíti. Másik jellegzetessége, hogy Kittynek nincs szája. 1974-ben alkották meg, 1976-ban pedig már védjeggyel rendelkezik. Amikor eme bájos mesefigura megszületett, a brit kultúra igen népszerű volt a japán lányok körében, így neve Haró Kitiről Hello Kitty-re változott. Kitty világa ideális, barátok és családtagok, illetve háziállata veszi őt körül. Erről szól az élete.

A Kitty marketing

Először egy pénztárcán jelent meg, nagyon régen, 1975-ben. Ehhez képest most 22 000 -féle terméket árulnak képmásával. Valóban népszerű akkor lett, amikor meghódította az amerikai sztárokat. Őt népszerűsítő holmikban jelent meg a nyilvánosság előtt Paris Hilton, Cameron Diaz és – nem meglepő – Ricky Martin. Sőt, egy énekesnő, Lisa Loeb egész albumot szentelt Kitty-nek. Ami érdekes ebben a történetben, hogy Kitty-t nem reklámozzák sehol. Hát, úgy tűnik igaz rá a mondás: Kitty-nek nem kell cégér.

Mi mindent adnak el Kittyvel?

Van itthon, Magyarországon olyan jégkrém, ami Hello Kitty-s.

Természetesen számtalan ékszer, medál, hajba való létezik. Mobiltok, fali matrica, táska, bevásárló szatyor, plüssjáték, takaró, iskolaszer, játéktelefon, öv, cipő, műköröm, tűzoltó készülék, masszírozó készülék, kulcstartó, szendvics sütő, kifestő, lufi, cipődísz, étkészlet, robot, születésnapi dekoráció, magazin, és sorolhatnám napestig. Hello Kitty – úgymond – cukiság. Bájával díszíti azt, aki Hello Kittys dolgokat hord, azzal van körülvéve. 

Kitty titka

Ez az a figura, ami egyszerre cikis és divatos, szolid és vagány. Bájossága ellenére lázadóvá is teszi az embereket, hiszen akár negyven évesen is lehet Hello Kitty-s tollad és otthoni papucsod. A helyzet az, hogy jöhetnek mehetnek a lázadást imitáló divatok, Hello Kitty egy örök, rózsaszín lázadás – a hétköznapok szürkesége ellen. Olyan ez a mesefigura, ami egyenlőséget teremt az emberek között: egy tanulmány szerint Kitty arca semmilyen érzelmet nem tükröz, semmilyen etnikum külső jegyeit nem viseli magán, emiatt mindenki képes azonosulni vele. Sőt, a Wikipédia szerint, Hello Kitty az amerikai gyerekek UNICEF nagykövete.


Kitty, a negyvenes cica

Bár nem olyan öreg, és ott van a köztudatban jobban, mint valaha, Hello Kitty kiállítás is létezett. Hol máshol, mint Japánban. Ismeritek a Sikoly című képet? Nos… van Hello Kitty-s változata is. A kiállítás anyagát természetesen művészek készítették, nem hagyták a munkát a giccsimádókra.

Tehát abba a korba lépett, amikor foglalkozni illik vele. A kiállítás alatt természetesen működött Hello Kitty shop is, ahol nem csak Kittys katalógust lehetett kapni, hanem képeslapot, kulcstartót és egyéb apróságot is lehetett vásárolni.

Kitty mitől nőies?

Egyrészt mert hordozza a japán kultúrában elfogadott női viselkedés mintát, azaz, megjelenésében szűzies, játékos, vonzó. Másrészt, mert harmónia és nyugalom árad belőle, rózsaszín bájos ,,köntösbe” csomagolva, ami vonzza a férfiakat, mint tulajdonság.

Ábrázolásmódja hasonlít a mangáéhoz, azaz hatalmas szemekkel rendelkezik. Hello Kitty a férfiak számára egy csapda. A Kitty-s lányok azzal, hogy ilyen díszítésű holmikat hordanak, körülveszik magukat vele, egyúttal felhúzzák magukra Kitty tulajdonságait is, ami a férfiakat összezavarja.

Hello Kitty még nem lépett a MILF-ek kategóriájába, ám úgy vélem, megszületésével elkezdődött a ,,Kitty volt, van és lesz” érzés. Még a Spongyabob kultuszt is maga mögé utasította. Azok a sztárok, akik Kitty rajongók, már rég nem lesznek palettán, amikor ez a rózsaszín masnis tömény báj még mindig fénykorát fogja élni, és emberek millióinak életét fogja megédesíteni nem létező mosolyával.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást