A háztartási padló trendjei

A háztartási padló trendjei

Címlap / Otthon / Dekor / A háztartási padló trendjei

A parkettázás nem tűnt el, csak átalakult!

Sokáig, évtizedeken át a parkettázás jelentette a háztartási padlózás csúcsát. Mind küllemben, mind tartósságban. Viszont kétségtelen tény, hogy a hagyományos parketta törődést, kiemelt gondoskodást igényelt, és a lakkozása időközönként frissítésre szorult. A karcok, erősebb behatások bizony nyomot hagytak rajta. Ám a látványa mégsem söpörhető csak úgy el. Pontosan ezért – megőrizve a szépségét, de továbbfejlesztve fizikai paramétereit születtek meg azok a műanyag lapok, melyek kinézetre kísértetiesen hasonlítanak a tradicionális parkettára. De jellemvonásaikban a műanyag ellenállóságát, strammságát és masszívságát hordozzák.

Ez nem azt jelenti, hogy ezen kívül nincsen padlózási élet. A kő járólapok a fürdőszobák és konyhák mai napig legkedveltebb fajtái. Nem véletlenül. Mert túl az esztétikusságon azért a hasznosság és hatékonyság kettőse is sokat nyom a latba.

A lakás egészében lényeges, hogy mennyire könnyen tisztíthatóak a járófelületek. Ha minden kis porszem, szennyeződés azonnal meglátszik az nem a legjobb hír. Kivéve, ha szeretsz felmosó rongyot rázni nap, mint nap.

Az érvényre jutó árnyalatok kiválasztására is érdemes némi időt és energiát szentelned. Jó, ha a padló színe passzol az érintett helyiség hangulatához. Ugyanakkor a fehér vagy éppen fekete variációk fényes kivitelben kifejezetten sok bosszúsággal járhatnak, mert minden koszfolt azonnal megmutatkozik rajtuk. De természetesen ezen a téren az ízlés a legfőbb irányadó. Igaz mivel vélhetően hosszútávra tervezel, így mindenképpen hangsúlyos a praktikus jellemvonások alapos megfontolása.

Akkor mehet is a kézi spéci padlózás?

A helyzet az, hogy vannak olyan felújítási munkálatok, amik szakembert igényelnek. Persze kipróbálhatod házilag is a dolgot, de ne lepődj meg, ha nagyon hamar azt érzed: túlnőtt rajtad a bevállalt kihívás. Mert a padlózás tényleg nem a barkácsolás kategóriájába tartozik. Na, de hol és hogyan találj olyan mestert, aki pontos, profi és nem ver át? Hiszen annyi horrortörténetet hallani, melyek centrumában megbízhatatlan, soha oda nem érő, szimmetriát nem ismerő szakik állnak.

Nyugalom, a Wilio igazi megmentő, már ami a szakember keresést-találást illeti. A https://www.wilio.hu/arjegyzek/melegburkolatok felülete nagyszerű kiindulási alap az árkalkulációhoz. Pikkpakk pontos képet kaphatsz arról, hogy a terveid megvalósítása mit kíván tőled anyagi muníció tekintetében. Mert a többiről nem neked kell gondoskodnod. Sem az idődet, sem az energiádat, sem a megkímélt idegeidet nem kell feláldoznod a nemes, padlózási célok eléréséért.

Mit adhat neked egy vérbeli szakember?

Minőségi munkát. Ez az, ami megfizethetetlen érték. Hiszen a padlózás eredményessége nemcsak a látványban mutatkozik meg. A tartósság épp úgy fokmérője az elvégzett feladatok milyenségének, mint a tisztán, rendezetten rád hagyott munkaterület.

A Wilionak hála pár perc leforgása alatt rátalálhatsz arra a mesterre, akire mindig is vártál, aki ténylegesen leveheti a padlózás terheit a válladról, s mesteri módon biztosíthatja a “talpaid alá valót”.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást