Házi tisztítószerek, amelyekről nem is gondolnád, hogy beválnak

Házi tisztítószerek, amelyekről nem is gondolnád, hogy beválnak

Címlap / Otthon / Háztartás / Házi tisztítószerek, amelyekről nem is gondolnád, hogy beválnak

Összegyűjtöttünk 10 olyan tisztítószert, amelyről nem is gondolnád, hogy mennyire hatékony a szennyeződések ellen!

Citrom

Fehérítésre, fertőtlenítésre, zsírtalanításra egyaránt használhatjuk, sőt még lakásunkat illatosabbá és baktériummentessé teszi: facsarjunk ki egy citromot, majd kétszer annyi vízzel keverve öntsük egy szórófejes flakonba, majd töröljük át vele azokat az eszközöket, amelyeket gyakran használunk.
Ha a levegőbe is spriccelünk belőle, lakásunk friss, illatos és baktériummentes lesz.

Ecet

Fertőtlenítő és vízkőoldó hatása miatt remek tisztítószernek bizonyul. Csapok és mosogató vízkőoldásra kiválóan alkalmas; tömény formában öntsük a tisztítani kívánt felületre, hagyjuk hatni pár percig, majd öblítsük le.
Vízzel hígítva csillogóvá varázsolhatjuk segítségével ablakainkat és tükreinket.

Kávézacc

Kis zacskóba töltve szagtalanítóként szolgál, de használhatjuk súrolószerként is.
Csersavtartalmának köszönhetően feloldja a makacs szennyeződéseket, ezért a sütő tisztítására igen alkalmas. A lefolyóba öntve pedig még a dugulást is megszünteti.

Krumplihéj

Néhány szem krumplit hámozzunk meg, a héjat forrázzuk le egy liter vízzel, mossuk le vele az ablakot, majd újságpapírral töröljük szárazra.
Az eredmény: csillogó, és tiszta felület.

Kevés vízzel keverve remekül használhatjuk súrolószerként; a tűzhelyet illetve a mosogatót szépen megtisztíthatjuk vele.
Vajjal keverve a rozsdafoltokat is maradéktalanul eltünteti; dörzsöljük át vele a rozsdát, hagyjuk hatni 10 percig, majd töröljük le.

Sütőpor

Ruhafehérítésre, penészirtásra, szagtalanításra és vízkőoldásra is egyaránt használhatjuk, valamint a sütőről is eltávolítja a szennyeződéseket.
Ecettel keverve még erősebb hatást érhetünk el.

Szódabikarbóna

Szinte minden felületen tökéletesen használhatjuk; súrolószerként és folttisztítóként is megállja a helyét.
Emellett fémtárgyak fényesítésére is alkalmazhatjuk. Ecettel keverve még erősebb hatást érhetünk el.

Teafaolaj és lenolaj

Az egyik legerősebb természetes fertőtlenítő a teafaolaj, mely elpusztítja a baktériumokat, gombákat és egyéb kórokozókat. Felmosóvízbe, mosószer mellé elég néhány csepp is, mert nagyon erős.
 
A lenolaj ecettel keverve a fabútorokat ápolhatjuk vele; törüljük át fabútorainkat a keverékkel, melytől hosszú életűek és csillogóak lesznek. 

Tealevél

Teázás után a nedves megmaradt tealevelek segítségével megtisztíthatjuk a szőnyeget a portól, ezzel színe élénkségét visszaadva: szórjuk a tealeveleket a szőnyegre, majd néhány perc várakozás után porszívózzuk össze, így a levelekkel együtt eltűnnek a szennyeződések is.

VIDEO A sminkmester megmutatja, hogyan rajzolj profi tusvonalat magadnak

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!