Ez a legjobb házi fogfehérítési módszer, ha szikrázó mosolyra vágsz

Ez a legjobb házi fogfehérítési módszer, ha szikrázó mosolyra vágsz

Címlap / Stílus / Arc / Ez a legjobb házi fogfehérítési módszer, ha szikrázó mosolyra vágsz

Gyönyörű, szikrázó mosolyra vágysz? A megoldás sokkal egyszerűbb, mint azt gondolnád, ám ahhoz, hogy vakítóan fehér fogaid legyenek, nem árt odafigyelni néhány apróságra. Mai írásunkban arra vállalkoztunk, hogy egy olyan házi praktikát mutatunk neked, melynek segítségével neked sem kell majd szégyenkezned a mosolyod miatt.

Először is gondolj egy szép csészére: ezt a csészét naponta töltsd fel kávéval, üdítővel, majd pedig ha kifogyott mosogasd el folyékony mosószerrel! Egy kis idő elteltével a csésze felületén apró pöttyök jelennek majd meg, a korábbi szép csésze pedig koszos hatást kelt majd. De, hogy miért is beszélek most erről?

Azért, mert a fogak is olyanok, mint a csésze. Eleinte ragyogóan fehérek, de aztán támadást indítunk ellenük – persze nem tudatosan – a kávéval, a teával, sok esetben a cigarettával és a fogak szépen lassan elszíneződnek. Persze nem, mintha a fogaknak hófehérnek kellene lenniük, hiszen természetes színük eleve világossárga, azonban ez a kor előre haladtával egyre inkább sötétedik.

A fog felszíne berepedezik, megkopik, majd apró kis rések keletkeznek, amely könnyedén képes magába szívni az ételek, italok színét. A szennyeződés a fogakon képződött lepedékhez, a fogkőhöz tapad, illetve a nehezen hozzáférhető zugokban is felgyülemlik.

Nyilván rendkívül sokféle szennyeződés létezik, elszíneződést okozhat akár egy hosszabb antibiotikum kúra is és olyan eshetőség is fennáll, amikor már csak szakember tud segíteni. Azonban a mindennapos szennyeződéseket, úgy, mint a kávé, tea vagy éppen a cigaretta, akár házilag is el lehet tüntetni. Mi ehhez igyekszünk némi segítséget adni.

Fehérebb fogakat szeretnél? Mutatjuk a legjobb fogfehérítő módszereket

A legerősebb fogszínezők:

  • kávé
  • tea
  • vörösbor
  • cigaretta
  • mesterséges színezékeket tartalmazó ételek

Ami a legfontosabb

Ahhoz, hogy megőrizd fogaid szépségét nagyon lényeges, hogy minden étkezés után moss fogat! Ha rendszeresen és alaposan tisztítod őket, akkor sokkal kisebb a valószínűsége, hogy a különböző szennyeződések lerakódnak rajtuk.

Arra is ügyelj, hogy a fogmosás előtt közvetlenül már ne fogyassz savas ételeket és italokat, ugyanis az almában, vörösborban, kólában található savak megbontják a fogzománc felszínét, így a zománc könnyedén károsodhat.

Vagyis a fogad nem csupán a színező ételek hatására lesz sötétebb, hanem mert egyre jobban felszínre kerül a dentin. Ha ilyen jellegű ételeket, italokat fogyasztasz, akkor inkább öblítsd ki a szád és várj minimum fél órát a tényleges fogmosással!

A következő oldalon megtudhatod, mi a házi receptje az árnyalatokkal világosabb fogaknak!

Használj szájvizet!

Fogmosást követően ne feledkezz meg a szájvíz alkalmazásáról sem! Míg a fogkrém eltávolítja a szennyeződéseket, akkor a szájvíz fertőtlenítő hatással bír és megakadályozza, hogy a fogakra tapadjon mindenféle ártalmas anyag. Használatával nem csupán a fogaid fehérségét őrizheted meg, de a fogszuvasodást is elkerülheted.

Házi praktikák

Persze ma már nagyon divatosak a különböző fogfehérítő berendezések, de a jó öreg házi praktikákat sem kell végleg elásni. Ott van például a szódabikarbóna, ami sok egyéb mellett a fogfehérítésére is kiválóan alkalmas. De, hogy hogyan is tudod használni? Máris mutatjuk!

Amire szükséged lesz

  • szódabikarbóna
  • kókuszolaj/kókuszzsír
  • 2 szem eper

A szódabikarbónára tisztító hatása végett lesz szükséged, ugyanis hatékonyan képes leszedni a fog elszíneződéseket, az eper apró szemcséi pedig radírozó hatásuk miatt annyira szükségesek. A kókuszolaj pedig polírozó hatása miatt elengedhetetlen.

Házi fogfehérítés szódabikarbónával
istockphoto

De hogyan készül?

Ujjhegyni szódabikarbónát keverj össze egy kávéskanálnyi kókuszolajjal, majd az apróra vágod, epret aprítsd bele az így kapott masszába. Villával nyomkodd össze, hogy krémszerű állagot kapj, majd a fogkefédet mártsd bele és már indulhat is a fogmosás!

Milyen gyakorisággal alkalmazd?

Hetente 2-3 alkalommal javallt ez az eljárás, azonban ha nagyon érzékenyek a fogaid, akkor inkább kevesebbszer. A szódabikarbóna mindennapi használata semmiképpen sem javasolt, mert ha túl sokszor használod, akkor érzékennyé válhat a fogzománc, éppen ezért is érdemes kókuszolajjal keverni.

VIDEO Halak csillagjegyűként ezekre számíthatsz párkapcsolatban a többi csillagjegytől

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!