Ez a legjobb házi fogfehérítési módszer, ha szikrázó mosolyra vágsz

Ez a legjobb házi fogfehérítési módszer, ha szikrázó mosolyra vágsz

Címlap / Stílus / Arc / Ez a legjobb házi fogfehérítési módszer, ha szikrázó mosolyra vágsz

Először is gondolj egy szép csészére: ezt a csészét naponta töltsd fel kávéval, üdítővel, majd pedig ha kifogyott mosogasd el folyékony mosószerrel! Egy kis idő elteltével a csésze felületén apró pöttyök jelennek majd meg, a korábbi szép csésze pedig koszos hatást kelt majd. De, hogy miért is beszélek most erről?

Azért, mert a fogak is olyanok, mint a csésze. Eleinte ragyogóan fehérek, de aztán támadást indítunk ellenük – persze nem tudatosan – a kávéval, a teával, sok esetben a cigarettával és a fogak szépen lassan elszíneződnek. Persze nem, mintha a fogaknak hófehérnek kellene lenniük, hiszen természetes színük eleve világossárga, azonban ez a kor előre haladtával egyre inkább sötétedik.

A fog felszíne berepedezik, megkopik, majd apró kis rések keletkeznek, amely könnyedén képes magába szívni az ételek, italok színét. A szennyeződés a fogakon képződött lepedékhez, a fogkőhöz tapad, illetve a nehezen hozzáférhető zugokban is felgyülemlik.

Nyilván rendkívül sokféle szennyeződés létezik, elszíneződést okozhat akár egy hosszabb antibiotikum kúra is és olyan eshetőség is fennáll, amikor már csak szakember tud segíteni. Azonban a mindennapos szennyeződéseket, úgy, mint a kávé, tea vagy éppen a cigaretta, akár házilag is el lehet tüntetni. Mi ehhez igyekszünk némi segítséget adni.

Fehérebb fogakat szeretnél? Mutatjuk a legjobb fogfehérítő módszereket

A legerősebb fogszínezők:

  • kávé
  • tea
  • vörösbor
  • cigaretta
  • mesterséges színezékeket tartalmazó ételek

Ami a legfontosabb

Ahhoz, hogy megőrizd fogaid szépségét nagyon lényeges, hogy minden étkezés után moss fogat! Ha rendszeresen és alaposan tisztítod őket, akkor sokkal kisebb a valószínűsége, hogy a különböző szennyeződések lerakódnak rajtuk.

Arra is ügyelj, hogy a fogmosás előtt közvetlenül már ne fogyassz savas ételeket és italokat, ugyanis az almában, vörösborban, kólában található savak megbontják a fogzománc felszínét, így a zománc könnyedén károsodhat.

Vagyis a fogad nem csupán a színező ételek hatására lesz sötétebb, hanem mert egyre jobban felszínre kerül a dentin. Ha ilyen jellegű ételeket, italokat fogyasztasz, akkor inkább öblítsd ki a szád és várj minimum fél órát a tényleges fogmosással!

A következő oldalon megtudhatod, mi a házi receptje az árnyalatokkal világosabb fogaknak!

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást