Szórakozás / Otthon

Hátborzongató dolgokat rögzítettek a biztonsági kamerák: ezek a legijesztőbb felvételek

Ma már természetesnek vesszük, hogy szinte minden sarkon áll egy kamera, ami a biztonságunkat őrzi. De hogy ezek az ott felejtett őrszemek mi mindent rögzítenek néha, attól a hideg is kiráz bennünket.

Florida ijesztő bohócai

Akár Stephen King rémisztő karaktere, akár az abból készült filmben látható bohóc, akár az American Horror Story egyik évadának őrült gyilkosa érte a felelős, a bohócoktól nagyon sokakat kiver a frász. Ezért is volt olyan rémisztő, amikor 2014 környékén Floridában egy időben mindenhol bohócok voltak – mármint főképp olyan helyeken, ahol nem szeretné látni őket az ember.

A rendőrség sorra kapta a bejelentéseket alkonyati órákban, elhagyatott utcasarkokon, mezőkön, vagy este az erdőben feltűnő bohócokról, akik jellemzően nem csináltak semmi különöset, csak lassan integettek vagy mosolyogtak az arra járókra, de mindezt úgy, hogy a vér is megfagyott bennük.

Mivel ebben az időben az őrült bohócok (akik, ahogyan előkerültek a semmiből, úgy el is tűntek) szinte állandóan felbukkantak, nem meglepő, hogy néhányukat biztonsági kamerák is rögzítettek. Ezen a felvételen például egy ház bejárati ajtaját figyelő kamera kapta el a bohócot, aki egészen közel megy az ajtóhoz, és egyenesen bele is néz a kamerába. Bár nagyon valószínű, hogy csak egyszerű halloweeni tréfáról van szó, bennem az ütő is megállna, ha a lakásom biztonsági felvételeit visszapörgetve egy ilyen videót találnék. A YouTube-ra feltöltött változat végén még egy jump scare is van, egy bohóc belevisít a néző arcába, ez már nyilván nem a biztonsági felvétel része, valaki csak azért tette hozzá, hogy jól ráhozza az emberre a frászt, nálam működött, én majdnem kiugrottam tőle a cipőmből.

A dühös iskolai szellem

A Deerpark CBS az írországi Cork legrégebbi iskolája, és úgy tűnik, 200 éves múltjában akadt olyan nebuló, vagy éppen itt dolgozó, aki azóta éjjelente járja a folyosókat, és láthatóan nem túl jó emlékeket őriz az alma materről. Az iskolában mozgásérzékelő biztonsági kamerák vannak elhelyezve, amelyek éjszakánként akkor lépnek működésbe, ha valamilyen aktivitást érzékelnek. 2017. október 1-jén éjszaka pedig valami olyasmit rögzítettek, ami után minden horrorfilmes rendező megnyalná mind a 10 ujját: a képeken senkit sem látni, mégis ajtók csapódnak be, hevesen rázkódik az egyik folyosói szekrény, egy másiknak kivágódik az ajtaja és mintha valaki kidobálná belőle a benne lévő papírokat, sőt egy ponton még a nedves padlóra figyelmeztető jelzőtábla is elrepül, mintha valaki felrúgná.

Nagyon úgy fest, mintha az iskola folyosóit egy dühös szellem járná, aki azon vezeti le az indulatát, ami éppen az útjába kerül. Persze, mint arra sokan rámutattak, jóval valószínűbb magyarázatnak tűnik, hogy egy ügyes diákcsínyről van szó, és maga az iskola igazgatója, Aaron Wolfe sem állítja, hogy valóban szellem járja a folyosóikat, azt viszont elmondta: ha a felvételen látható események egy csíny részei, akkor „nem tudják, kik és hogyan csinálhatták”.

A Cecil Hotel halottja

A Los Angeles-i Cecil Hotel inkább hírhedt, mint híres, számtalan bizarr eset köthető az épülethez – az 1924-ben épült szálló az American Horror Story Hotel című évadához is nem kevés inspirációt adott. A pletykák szerint halála előtt néhány nappal látták a hotel bárjában inni Elisabeth Shortot, a Fekete Dáliát, és állítólag a sorozatgyilkos, Richard Ramirez is szállt már meg itt.

Az egyik legbizarrabb eset viszont kétségtelenül 2013-ban történt, amikor a hotel vendégei alacsony víznyomásra és barnára színeződött vízre panaszkodtak. A hotel dolgozói erre ellenőrizték a hotel tetején található víztartályt, és legnagyobb megdöbbenésükre abban a hotel egyik vendégének, egy egyedül utazó kanadai diáklánynak, Elisa Lamnak a holttestét találták. Elisa nem viselt ruhát, és senki sem tudja, hogyan jutott fel a tetőre, ahová csak az alkalmazottak mehettek, hogyan volt képes felmászni a tartály tetejére, elmozdítani a súlyos fedőt, és egyáltalán: miért vetette bele magát a víztartályba?

Válaszai máig nincsenek senkinek, az egyetlen nyom, amin a rendőrség elindulhatott volna, az egyik lift biztonsági felvétele, ami Elisa eltűnése előtt nem sokkal készült.

Ezen a lány többször, több gombot is megnyom a liftben, zavartan viselkedik, úgy tűnik, mintha bujkálna valaki elől, és egyszer talán mintha beszélne is valakihez.

Azt azonban, hogy volt-e valaki a folyosón, senki nem tudja, mert itt már nem volt kamera, így a felvétel nem ad válaszokat, csak még több kérdést vet fel a lány titokzatos haláláról.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást