Szerelem / Szex

Ez történik a testeddel, ha minden nap van szex

Ez történik a testeddel, ha minden nap van szex

Egészséges vérkeringés

A szerelem kétségkívül jót tesz a szívnek, de a szeretkezés is hasonlóképp.  A hiedelmekkel ellentétben, a szex nem növeli a szívinfarktus kockázatát, hanem igenis jót tesz a vérkeringésnek.

A kutatások szerint, ha egy férfi legalább heti két alkalommal szeretkezik, akkor sokkal kisebb az esélye annak, hogy infarktusa lesz.

A szex közbeni mozgást tekintve, egy alkalom az ágyban a pároddal felér egy két kilométeres sétával. A nők szempontjából a szex közben megnövekedett ösztrogénszint segít megküzdeni az érrendszeri betegségekkel.

Migrén

A fejfájás ezentúl nem lehet kifogás a szex ellen. Már régóta tudjuk (egy 2001-es kutatás után), hogy az együttlétek mintegy 30%-kal csökkentik a migrén okozta fejfájást. Ilyenkor a testben oxitocin és endorfin szabadul fel, amely hormonok hatására a tested és az elméd relaxált állapotba kerül.

Ízületi gyulladás

Egy amerikai kísérlet szerint a párunkkal való hempergés az ízületeinkre is jó hatással van. A felmérésben résztvevő alanyok 70%-a számolt be arról, hogy miután szexel, csökkennek az ízületi fájdalmai. Ez azért lehetséges, mert a szervezet ilyenkor kortizolt termel, ami egy a mellékvese-kéregben termelődő hormon. Ennek gyulladásgátló hatása van, így csökkenti az ízületi fájdalmakat.

Influenza és meghűlés

Svájci kutatások szerint a szex segít megküzdeni a megfázás okozta tünetek leküzdésével, mivel ilyenkor megnő a szervezet ellenálló képessége a baktériumokkal és a vírusokkal szemben. A véráramban található fagociták (falósejtek), amelyek szex és főleg orgazmus hatására aktivizálódnak beburkolják, megállítják a baktériumok terjedését és leküzdik az általuk okozott fertőzéseket.

Ép fogak

Örömhír a férfiak számára, ugyanis egy kutatás szerint a csókolózás és az orális szex megakadályozza a fogszuvasodás kialakulását. A szájban ugyanis ilyenkor, akárcsak evésnél, beindul a nyáltermelés, a nyálban pedig rengeteg olyan baktérium található, amely megóvja a fogakat a fogkőképződéstől, illetve a káros savaktól. Persze ezzel nem azt akarjuk mondani, hogy ezentúl fogselymezés helyett inkább hosszú csókcsatákat vívjatok.

Másnaposság

Sajnos a máj és az agy elhalt sejtjeit nem hozza helyre egy jó reggeli szex, de a fejfájásodat és a lelkedet annál inkább! Szex közben a szervezetben ugyanis beindul az endorfin és az oxitocin termelés, amely stimulálja az izmokat és javítja a hangulatodat. Ráadásul a szex segít ellazulni, így könnyebb lesz elaludnod, ezzel is kúrálva a macskajajodat.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást