Hasznos tippek az ideális esküvői helyszín kiválasztásához

Hasznos tippek az ideális esküvői helyszín kiválasztásához

Címlap / Szerelem / Hasznos tippek az ideális esküvői helyszín kiválasztásához

Az esküvő szervezése során az egyik legnagyobb, ráadásul az elsők között megoldandó feladat a helyszín kiválasztása. Ez csak abban az esetben könnyű, ha már van előzetes, fix tervetek, például a kedvenc éttermetek. Ha viszont nincs, akkor indulhat a keresgélés, az ajánlatkérés. (x)

De mi alapján érdemes választani? Milyen szempontokat vegyetek figyelembe? Az alábbiakban ebben segítünk.

1. Elhelyezkedés

Ezt érdemes elsőként behatárolni. Sokan ragaszkodnak hozzá, hogy a lakóhelyük közelében legyen az esküvőjük, míg mások annyira beleszeretnek egy-egy városba, régióba, hogy a boldogító igent is ott szeretnék kimondani. Érdemes azonban szem előtt tartani, hogyha olyan helyszínt néztek ki, ahova sokat kell utazni, akkor szállásra is szükség lesz.

A földrajzi elhelyezkedés mellett a közlekedési lehetőségekkel is számoljatok, hiszen nem mindegy, hogyan lehet eljutni a helyszínre, lesz-e elegendő parkolóhely, illetve lehet, hogy lesz, aki tömegközlekedéssel szeretne menni.

2. A résztvevők száma

A násznép mérete is meghatározó szempont. Ha egy kis, családias esküvőt szeretnétek, akkor tökéletes lehet egy kisebb étterem is, de ha nagyobb a létszám, akkor értelemszerűen nagyobb térre is lesz szükség. Sajnos hiába találtok egy szimpatikus helyszínt, ha nem fér el a násznép.

3. Szabadtéri és beltéri lehetőségek

Erről is érdemes az első között dönteni. Ma már rengeteg a jobbnál jobb helyszín, az esküvőtöket tarthatjátok akár tóparton, az erdőben vagy egy kastély kertjében: a lehetőségek száma végtelen!

A szabadtéri esküvőknek ráadásul megvan a maguk varázslatos hangulata, hiszen a természet közelsége adott, ugyanakkor nem mindenhol van lehetőség szabadtéri szertartásra. Ha a kültéri esküvőt választjátok, mindenképp kérdezzetek rá a helyszínnél arra, hogy milyen lehetőségek vannak rossz idő esetén.

4. A helyszín stílusa

Bizonyára van egy elképzelésetek, hogy milyen stílusú esküvőt szeretnétek, és ezt a helyszín kiválasztásánl is érdemes figyelembe venni. Nem mindegy ugyanis, hogy egy elegáns étteremre lesz szükség, vagy egy vintage esküvőt szeretnétek, igazi vidéki hangulattal. Bármilyen stílus lehet szuper hangulatú, de fontos, hogy a helyszín illeszkedjen a képbe.

5. Szálláslehetőség

Ha hajnalig tartó lakodalmat szeretnétek, akkor bizony szállásra is szükségetek lesz. Persze számít a helyszín megközelíthetősége is, de bizonyára lesz olyan vendégetek, aki messziről érkezik, és vagy korán elindul haza, vagy szállásra lesz szüksége.

6. Ár

Nem szabad, hogy az esküvői helyszín ára legyen az elsődleges szempont, de természetes, hogy ezt is figyelembe kell venni. Célszerű több szimpatikus helyről is ajánlatot kérni, és mindent mérlegelve dönteni. Spórolni nem feltétlenül a helyszínen érdemes, mert ez meghatározó lesz az egész esemény hangulatában, sikerében.

7. Együttműködés más szolgáltatókkal

Vannak olyan esküvői helyszínek, amiknek megvannak a jól bevált partnereik, akikkel szívesen dolgoznak együtt. Ez a szervezés során előnyös lehet, hiszen nem nektek kell minden feladatra külön megtalálnotok az ideális szolgáltatót.

Reméljük, hogy a fentiek segítenek abban, hogy a Ti nagy napotok is tökéletes legyen.

VIDEO Ők a legkedvesebb és egyben legszebb csillagjegyek

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!