Így használhatod fel a kurkumát!

Címlap / Életmód / Táplálkozás / Így használhatod fel a kurkumát!

VIDEO Nyári horoszkóp: Mit hoznak idén nyáron a csillagok?

Nemcsak a gasztronómiában, de a szépségápolásban és betegségek kezelésében is valóságos csodaszer ez az élénksárga fűszer. Ismerd meg a kurkuma felhasználási módjait!

A kurkumát indiai sáfránynak, de sárga gyömbérnek is nevezik. Kínában és Indiában termesztik, ahol a növény gyökérszerű szárát porrá zúzzák. Felhasználása igen sokoldalú. Sárga színpigmentjei miatt a gasztronómiában ételek színezésére és ízesítésére használják, de Ázsiában még ma is gyakori, hogy textilt festenek vagy szentképeket színeznek vele.

A konyhában

Fűszerként egyedi aromája és színe miatt kedvelt. A kurkuma, a curry fűszerkeverék és a Worchester-szósz elengedhetetlen alkotóeleme. Kellemes szint és ízt kölcsönöz a rizsnek, színt varázsol a levesnek, megfesti a palacsintát. Kiválóan helyettesíti a sáfrányt. Az indiai konyha elengedhetetlen fűszere, régen pedig a jómód jelképe volt. Remekül illik halételekhez, de bab és lencse mellett ízesítőként is megállja a helyét. A kurkuma használata a legegyszerűbb megoldás, hogy indiai ízeket csempésszünk ételeinkbe.

Oldalak: 1 2 3 4 5 6

A cikk folytatódik, lapozz!

«Előző
1/6
Következő»
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!