Ha nálad is problémát szokott okozni, hogy mi legyen a húsvéti maradék sonkával, tojással és hasonlókkal, akkor segítünk néhány tippel, hogy milyen ételeket készíthetsz belőle, akár egy ebédre, akár egy könnyű vacsorára vágysz. Mutatunk néhány receptet, amelyekkel ízletes fogássá változtathatod a húsvéti maradékot, túl a rakott krumplin.
1/5 Sonkás borsósaláta
Nagyon zsenge újborsóból tudod elkészíteni ezt a meleg salátát, amelyhez meg kell mosnod és egy kanál vajon meg kell párolnod 40 dkg héjas újborsót. Ha a borsó már megpuhult, piríts meg egy adag kockára vágott maradék sonkát. A sonkát és a borsót tedd tálba, majd erre tegyél 3-4 darab, szeletekre vágott tojást és egy marék pirított zsemlekockát.
Készíts hozzá öntetet egy csésze majonézből, reszelt parmezánból, sóból, borsból, egy kiskanál 10%-os ecetből és néhány csepp olívaolajból. Öntsd a salátára, és már tálalhatod is.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!