Életmód / Lélek

„Erre gondoltam, mikor úgy éreztem, meghalok” – 10 igaz történet

„Erre gondoltam, mikor úgy éreztem, meghalok” – 10 igaz történet

7. Autóbaleset

Az autópályán vezettem, mikor láttam, hogy dugó van és fékeztem. Már igencsak lelassultam, mikor láttam a tükörben, hogy a mögöttem jövő autó ezerrel jön felém és belém fog csapódni.

Az utolsó gondolatom az volt, hogy ha most meghalok, sosem fogom megtudni, hogyan végződik a kedvenc sorozatom.

8. Jég alatt

Tizenkét éves voltam, mikor apámmal lékhorgászni mentünk a befagyott tóra.  Mondta, hogy ne távolodjak el, de valami érdekeset láttam a túloldalon és tettem jópár lépést a léktől.

Hallottam, hogy kiabál, hogy ne menjek tovább és abban a pillanatban szakadt be alattam a jég. Az utolsó gondolatom az volt, hogy anyám szegény apámat fogja hibáztatni a halálomért, pedig ő szólt és én voltam ostoba.

9. Zuhanás

A barátaimmal találtunk egy romos épületet és jó ötletnek tűnt felmászni rá. Tudtam, hogy veszélyes, mégis át akartam oldalazni egy romos falszakaszon, mikor megcsúszott a lában.

Az utolsó gondolatom az volt, hogy ezt nem fogom megúszni és ekkor egy fényes – nem tudom jobban megfogalmazni „jelenést” láttam, ami teljesen elvakított és arra gondoltam: „ez anya”. Anyám fél évvel azelőtt halt meg, a mai napig biztos vagyok benne, hogy ő volt aznap az őrangyalom és miatta éltem túl a zuhanást.

10. Betegség

Tízévesen majdnem belehaltam mononukleózisba, az orvososok felkészítették a szüleimet a halálomra. Élénk emlékem a kórházból, hogy anyám zokog, apám vigasztalja, a testvéreim pedig csak állnak és szánakozva néznek.

Csak arra tudtam gondolni, hogy milyen igazságtalan velük szemben, ha meghalok, mert nekik mennyi fájdalmat okoz, ha el kell temetniük. Erőt adott az, hogy nem akartam, hogy a halálom a terhükre legyen.

Oldalak: 1 2 3 4

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást