Ha vizes hajjal flangálsz, megfázik a fejbőröd? 5 haj mítosz, amire válaszol a fodrász

Ha vizes hajjal flangálsz, megfázik a fejbőröd? 5 haj mítosz, amire válaszol a fodrász

Címlap / Stílus / Haj / Ha vizes hajjal flangálsz, megfázik a fejbőröd? 5 haj mítosz, amire válaszol a fodrász

1/5. Minél gyakrabban vágatod, annál gyorsabban nő a hajad és annál erősebb lesz.

Részben igaz

„A fodrászok azért szokták javasolni, hogy akkor is igazíttasd meg a hajadat, mikor növeszted, mert egy dehidratált, elvékonyodott, vagy sérült hajvég már nem fog helyrejönni” – mondja Norbi.

Ha 2-3 havonta eljársz egy kicsit vágatni a hajad végéből, akkor egészségesebben futsz neki a növesztésnek. Több esélyed van egy tömör, egészséges hosszú hajkoronát növeszteni. 

2/5. Érdemes havonta sampont és pakolást cserélned, mert egy idő után immunissá válik rájuk a hajad.

Hamis

Azt szokta javasolni Norbi a vendégeknek, hogy addig használjanak egy termékcsaládot, ameddig működik a hajukon. Ha már úgy érzik, hogy nem annyira hatékony, mint előtte volt, vagy nem működik együtt a hajukkal, akkor érdemes váltani.

„Nem arról van szó, hogy hozzászokik a haj vagy a fejbőr egy adott anyaghoz, hanem arról, hogy bizonyos összetevők annyira helyrehozzák a hajat, hogy több változást nem fognak okozni” – magyarázza Norbi.

Ilyenkor érdemes más jellegű terméket használni. Az is fontos, hogy egy próbálkozás után ne alkoss véleményt a termékekről, mivel a hajnak és a fejbőrnek szüksége van néhány hétre, hogy megszokja őket.

3/5. Ha zsíros a hajad, nem kell pakolást és balzsamot használnod, mert még zsírosabb lesz.

Hamis

„A fokozott faggyútermelés egy védekezése a szervezetnek a kiszáradt bőr ellen” – mondja Norbi. Mivel alapvetően kiszárad a fejbőr és emiatt a faggyút túlzott mértékben termeli a szervezet, ezért gyakran találkozhatsz azzal, hogy a hajtő zsíros, a hajvég viszont száraz.

Egy középhosszú hajnál érdemes pakolást vagy kondicionálót használni az utolsó 10-15 cm-es szakaszon. Ügyelj arra, hogy nagyon alaposan kiöblítsd használat után. Kifésülés közben, ha az anyag a hajadon van, ne hordd fel a kefével a hajtövekhez. Ha megfelelő helyre teszed a kondicionálót és nem fésülöd fel a fejed tetejére, akkor képtelenség, hogy a fejbőröd jobban zsírosodjon tőle.

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást