5+1 szezonális jégkrém házilag, a nyár gyümölcseivel

5+1 szezonális jégkrém házilag, a nyár gyümölcseivel

Címlap / Életmód / 5+1 szezonális jégkrém házilag, a nyár gyümölcseivel / 2. oldal

3. Márványos málnás fagylalt

200 gramm kesudiót áztass be egy éjszakára, majd szűrés után 300 ml mandulatejjel és 3 evőkanál olvasztott kókuszzsírral turmixold krémesre. Kóstolás után édesítsd pl. agavé nektárral, vagy juharsziruppal, ízlés szerint adj hozzá kevés vaníliás cukrot, bourbon vaníliát.

Ha úgy érzed, nem elég sűrű, leheletnyi keményítővel, agar agarral, vagy pektinnel is sűrítheted. Készíts hozzá málnaszószt: egy csésze friss málnát pépesíts és sziruppal édesítsd, majd óvatosan, hogy márványos maradjon, forgasd össze az alappal. Tedd néhány órára a fagyasztóba tálalás előtt!

 

4. Dinnyés-mentás fagyi

Néhány szeletnyi dinnyét kockázz fel, majd tedd a fagyasztóba. Miután a darabkák megfagytak, vedd ki őket és tedd egy aprító- vagy turmixgépbe. Ízlésed szerint adj hozzájuk néhány evőkanál kókuszjoghurtot és pár levél friss mentát.

Egy csipet sóval emeld ki az aromákat, majd ha szükségesnek ítéled meg, egy kis folyékony, szirupos édesítőt. Kapcsold be a gépet, turmixold krémesre a fagyit, majd tálald azonnal, vagy – ha nem érzed eléggé fagyi-állagúnak – rövid időre tedd vissza a fagyasztóba. 

Dinnyés mentás fagylalt
Dinnyés mentás fagylalt – istockphoto

Oldalak: 1 2 3

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást