Hozzávalók 30 gombóchoz:
Tészta:
300 g liszt
250 g vaj
egy csipet só
6 evőkanál hideg víz
1 evőkanál ecet
Töltelék:
400 g darált sertéshús
100 g finomra aprított káposzta
1 teáskanál szezámolaj
1 evőkanál szójaszósz
3 cm-es darab friss gyömbér, meghámozva, reszelve
2 gerezd fokhagyma, zúzott
1 evőkanál növényi olaj
zöldhagyma a díszítéshez
A mártáshoz:
12 ml teriyaki szósz
1 teáskanál szezámolaj
Elkészítés:
1. A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk, és hűtőben pihentetjük. Pihentetés után kinyújtjuk minél vékonyabbra, és kb. 10 cm átmérőjű köröket szaggatunk ki. Elméletileg 30 darabra elegendő a tészta, ez azonban függ a körök nagyságától és a tészta vastagságától.
2. Tegyük a káposztát, darálthúst, szezámolajat, szójaszószt, gyömbért és fokhagymát egy tálba, keverjük össze.
3. Tegyük a már kiszaggatott tészta lapokat a munkafelületre. Egy körbe 1 púzozott teáskanál töltelék jár. Nyomjuk össze a széleket és körmünkkel fodrozzuk a széleket. Közben egy lábasban forraljunk fel vizet.
4. Forrósítsunk fel egy serpenyőben kevés napraforgó olajat, tegyük bele a gombócokat és 1-2 perc alatt pirítsuk meg mindkét oldalukat. Vegyük ki az olajból a gombócokat és a lobogó vízben főzzük kb. 5 percig. Csepegtessük le a gombócokat.
5. Készítsünk mártást: keverjük össze a teriyaki szószt és szezámmag olajat. Tálaljuk a gombócokat a mártással és zöldhagyma karikákkal.
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!
Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!