Gyors zöldséges csirke borban

Gyors zöldséges csirke borban

Címlap / Életmód / Receptek / Gyors zöldséges csirke borban

A vörösboros pároltcsirke zöldséges raguval a nagy családi ebédek kedvence lehet. Tálaljuk fűszeres burgonyapürével, nokedlivel vagy rizzsel.

Hozzávalók:

– 60 g liszt
– 2 csontos csirkemell (kb. 12 dkg darabonként), bőrt eltávolítva, nagyobb darabokra vágva
– 1 / 2 teáskanál só
– 1 / 2 teáskanál frissen őrölt bors
– 60 ml víz
– 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
– 10 dkg gomba, négy darabba vágva
– 2 nagy sárgarépa, vékonyra szeletelve
– 1 kis fej vöröshagyma, félbevágva és szeletelve
– 1 teáskanál morzsolt, szárított rozmaring
– 40 ml sótlan tyúkhúsleves alaplé
– 120 ml vörös bor
– 1 evőkanál paradicsompüré
– 2 evőkanál apróra vágott friss petrezselyem

Elkészítése:

1.
A lisztet öntsük egy lapos tányérra. Minden csirkemellet vágjunk 4 egyenlő részre. Fűszerezzük a húst sóval, borssal és mártsuk minden oldalát lisztbe. Egy habverővel keverjük össze a megmaradt lisztet 2 evőkanál vízzel és tegyük félre.

2. Forrósítsunk fel 1 evőkanál olajat egy serpenyőben, vegyük közepesre a hőmérsékletet, majd adjuk hozzá a csirkét. Enyhén pirítsuk meg minden oldalát, 5-7 perc alatt. Tegyük át egy tányérra.

3. Öntsük hozzá a maradék 1 evőkanál olajat a serpenyőbe, adjuk hozzá a gombát, sárgarépát, hagymát és rozmaringot, majd néha megkeverve pirítsuk kb. 5 percig. Öntsük hozzá a húslevest, a bort, a paradicsompürét és a fennmaradó 1/4 teáskanál sót és borsot. Keverjük addig, míg a paradicsompüré fel nem oldódik. Forraljuk fel.

4. Tegyük a csirkét is a serpenyőbe, fedjük le és addig pároljuk, amíg a csirkemell és a zöldségek megpuhulnak. Vegyük ki a csirkedarabokat.

5. Növeljük a hőt a zöldség alatt, keverjük hozzá a lisztes keveréket, és addig főzzük, amíg besűrüsödik. Tálaljuk a húst, és öntsük rá a mártást. Köretként burgonyapürét, nokedlit vagy rizset ajánlunk.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást