Ha te is otthonról dolgozol, akkor tudod, mennyi időt spórolhatsz meg azzal, hogy nem kell ebédet csomagolnod, jó esetben pedig nem is futtában kapsz csak be néhány falatot. Valójában a home office rengeteg előnnyel jár – ezt az utóbbi néhány évben én is megtapasztaltam -, beleértve azt is, hogy otthon a hűtő és a kamra közelsége elképesztően sok lehetőséget rejt magában, még úgy is, ha gyorsan szeretnénk finomat és egészségeset enni.
3/5 Thai quinoa saláta
Sokáig, amikor csak kevés időm volt főzni, először mindig a csirkemell, a zöldségek és a rizs jutottak eszembe. Gyakran készítem a mai napig is a különféle variációikat, de mostanra már hozzászoktam ahhoz is, hogy az olyan kevésbé hétköznapi élelmiszereket is gyakrabban használjam, mint például a quinoa. Köretként is kitűnő, de rövid idő alatt egy isteni thai salátát is készíthetsz belőle, rengeteg zöldséggel.
Hozzávalók: 1 csésze quinoa, 2 csésze víz (vagy kókusztej), 2 csésze vörös káposzta, szeletelve, 1 csésze sárgarépa, felaprítva, 1 csésze uborka szeletelve, 1 csésze pirospaprika, szeletelve, 1/2 csésze pirított kesudió vagy földimogyoró nagyobb darabokra vágva , 1/2 csésze zöldhagyma szeletelve, 2 evőkanál koriander, apróra vágva, 1/2 csésze mogyorószósz
Elkészítés: Forrald fel a quinoát a vízben egy közepes serpenyőben, majd kis lángon párold 15 percig. Miután elzártad a lángot, lefedve párold még 5 percig, majd hagyd, hogy a quinoa szobahőmérsékletűre hűljön. Keverd össze a quinoát, a vörös káposztát, az uborkát, a kesudiót, a zöldhagymát, a koriandert, öntsd le mogyorószósszal, és már el is készült.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!