Ismerős az az érzés, amikor a sütőben lévő sütid illata elkezd terjedni a lakásban, és már alig várod, hogy kivehesd és falatozhass végre belőle? Micsoda, hogy ezer éve nem jutott időd a sütésre?! Semmi gond! Mi most hoztunk neked 7 olyan gyors és egyszerű süti receptet, amit pikk-pakk elkészíthetsz akár reggel, indulás előtt is!
Körtés-diós
Hozzávalók:
- 1 bögre liszt,
- 1 bögre cukor,
- 1 bögre tej,
- 1/2 bögre darált dió,
- 1 tojás,
- 1 csomag sütőpor,
- 2 körte meghámozva, kockákra vágva.
Elkészítés:
Összekeverjük a lisztet, a cukrot, a diót és sütőport, majd ráöntjük a tejet és hozzáadjuk a tojást is. Alaposan elkeverjük, majd a kapott masszát egy sütőpapírral kibélelt sütőformába rakjuk. A tetejére szórjuk a körtekockákat, és előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük.
Almás-fahéjas
Hozzávalók:
- 3/4 bögre liszt,
- 1/2 bögre cukor,
- 2 tojás,
- 1 teáskanál fahéj,
- 1/2 csomag sütőpor,
- 1/4 bögre olaj,
- 1 csipet só,
- 2 közepes alma reszelve.
Elkészítés:
Összekeverjük az összes hozzávalót, alaposan összedolgozzuk, majd a kapott masszát egy sütőpapírral kibélelt sütőformába rakjuk. Előmelegített sütőben tűpróbáig – kb. 30 percig – sütjük, amíg szép aranybarna nem lesz.
Narancsos-tejfölös
Hozzávalók:
- 1 bögre cukor,
- 1 bögre liszt,
- 1 bögre tejföl,
- 1 sütőpor,
- 1 narancs húsa apróra vágva, héja lereszelve,
- 1 tojás.
Elkészítés:
Összekeverjük az összes hozzávalót, úgy, hogy a narancs húsa és héja legyen az utolsó a sorban. A kapott masszát egy sütőpapírral kibélelt sütőformába rakjuk. Előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük.
Fahéjas
Hozzávalók:
- 2 bögre rétesliszt,
- 1 bögre cukor,
- 1 bögre tej,
- 1 bögre olaj,
- 2 teáskanál őrölt fahéj,
- 1 sütőpor,
- 1 vaníliás cukor,
- 2 tojás.
Elkészítés:
Először a réteslisztet dolgozzuk össze a cukorral, a sütőporral és a vaníliás cukorral. Ha ez megvan, akkor a tejet és az olajat is hozzáadjuk. Végül beletesszük a tojásokat és a fahéjat.
A kapott masszát egy sütőpapírral kibélelt sütőformába rakjuk, és előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.Répás-kókuszos
Hozzávalók:
- 1 és 1/4 bögre liszt,
- 1 bögre cukor,
- 1/2 bögre étolaj,
- 1/2 bögre kókuszreszelék,
- 1/2 bögre őrölt dió,
- 3 tojás,
- 2 teáskanál sütőpor,
- 1 teáskanál szódabikarbóna,
- 2 bögre nyers, lereszelt sárgarépa,
- 1 citrom reszelt héja.
Elkészítés:
Összekeverjük az összes hozzávalót, úgy, hogy a sárgarépa legyen az utolsó a sorban. A kapott masszát egy sütőpapírral kibélelt sütőformába rakjuk. Előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük.
Meggyes-kefires
Hozzávalók:
- 1/2 bögre cukor,
- 1/2 bögre olaj,
- 1,5 bögre liszt,
- 1 bögre kefir,
- fél tasak sütőpor,
- 2 tojás,
- 1,5 bögre (300 g) magozott meggy.
Elkészítés:
Összekeverjük a tojást, a cukrot, az olajat, a kefirt, a lisztet és a sütőport. A kapott masszát egy sütőpapírral kibélelt sütőformába öntjük és belenyomkodjuk a lecsepegtetett meggyeket. Végül előmelegített sütőben tűpróbáig – kb. 25 percig – sütjük.
Mákos
Hozzávalók:
- 1 bögre liszt,
- 1 bögre darált mák,
- 1 bögre cukor,
- 1 bögre tej,
- 1 tojás,
- 5 dkg vaj,
- 1 teáskanál sütőpor,
- 1 csipet só,
- 1 narancs reszelt héja.
Elkészítés:
A cukrot elkeverjük a tojással, majd hozzákeverjük az összes többi hozzávalót. A kapott masszát egy sütőpapírral kibélelt sütőformába rakjuk és előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.