Egészség / Életmód / Lélek

5 gyönyörű popdíva, aki felvállalta mentális betegségét

5 gyönyörű popdíva, aki felvállalta mentális betegségét

A mentális betegségek senkit nem kímélnek, legyen az ember akármilyen szép, fiatal, sikeres vagy gazdag. Sokan szégyellik betegségüket, ezért nem beszélnek róla és nem is kezeltetik. Többek között ezért is dicséretes és hasznos, ha egy celebritás vállalja fel, hogy pszichológiai problémákkal küzd. A sztárok sokak szemében hibátlan teremtmények, akik tökéletes életet élnek, tehát ha nyíltan beszélnek az állapotukról, pozitív hatással vannak arra, hogy a mentális betegségek stigmatizálása csökkenjen. Az alábbi öt tehetséges sztár nem félt beszélni a küzdelmeiről.

Emma Stone

A Kaliforniai álom című filmért Oscar-díjat nyert színésznő egy magazinnak beszélt arról, hogy kiskorában pánikrohamok gyötörték.

„Hétéves voltam, amikor a barátnőméknél rámtört egy pánikroham és kimondhatatlan rettegés lett úrrá rajtam. Meg voltam győződve, hogy a ház lángokban áll és mind meg fogunk halni. Pedig csak ültem a szőnyegen a barátnőm szobájában és természetesen semmi ilyen nem történt, én mégis pánikoltam.”

Emma azóta sikeresen leküzdötte pánikrohamait, ami azért is biztató, mert sokan kilátástalannak látják a harcot a mentális betegségekkel szemben.

Lady Gaga

Az ikonikus popdíva tavaly sikert sikerre halmozott Csillag születik című filmjével, amiben színésznőként is bizonyított.

A Stefani Germanotta néven született művész azonban nemcsak az LGBTQ közösség jogaiért áll ki, hanem nyíltan beszélt arról is, hogy amikor 19 éves volt, egy nála 20 évvel idősebb férfi megerőszakolta.

Az eset óta poszttraumás stressz szindrómában szenved és elmondta, hogy a PTSD következtében a mai napig akut pánik- és asztmás rohamai vannak, illetve többször gondolt öngyilkosságra.

Egy díjátadón is felhívta a figyelmet a mentális betegségekre és az édesanyja által vezetett „Born this way” alapítványt is ezért hozta létre.

Kendall Jenner

A Kardashian-klán egyik oszlopos tagja még egészen kislány volt, amikor elkezdődött a mai napig futó valóságshow, amelyben híres családtagjaival szerepel.

Kendall azóta kilépett nővérei árnyékából, hiszen sikert sikerre halmoz szupermodellként, azonban a szorongás őt sem kíméli.

„Tavaly egyetlen divatbemutatót sem csináltam, egyszerűen nem voltam rá képes. A szorongás megbénított, az idegösszeomlás szélén voltam.”

Kendall szorongásos rohamait sosem szégyellte, még a valóságshow-ban is rendszeresen láthatták a nézők, ahogy ezzel küzd.

Ariana Grande

2017-ben a popcsillag manchesteri koncertjén terroristák robbantottak.

Az öngyilkos merénylő 23 ember halálát okozta és 139-en sebesültek meg, több mint a fele gyerek volt.

Ariana bevallása szerint mindig szenvedett szorongásos rohamoktól, de ezek a robbantás után egyre súlyosabbá váltak.

„Mindig szorongtam, de sosem beszéltem róla, mert azt hittem, mindenki így van ezzel, de ezután egyértelművé vált, hogy ez nálam nem normális mértékű.”

A szorongásos betegség Amerikában fiatalok millióit érinti, így rendkívül fontos, hogy egy akkora sztár, mint Grande felvállalja, hogy ő is szenved ettől.

Halsey

A popdíva – eredeti nevén Ashley Nicolette Frangipane – még csak 24 éves, de már tinédzserként komoly mentális problémékkal küzdött.

17 éves volt, amikor egy sikertelen öngyilkossági kísérlet után bipoláris depresszióval diagnosztizálták.

Halsey szerint nem könnyű ezzel a betegséggel élni, így beszélt róla egy interjúban:

„Nem a betegségem menedzselem úgy, hogy az életstílusomba beleillesszem, hanem pont fordítva, az életemet próbálom úgy alakítani, hogy kordában tudjam tartani a betegségem.”

A bipoláris hajlamot Halsey az édesanyjától örökölte, aki elmondása szerint csinált őrült dolgokat, amikor ő kicsi volt, kapcsolatuk mégis remek a mai napig.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást