Otthon / Dekor

10 gyönyörű őszi asztaldísz, ami alkalmivá teszi otthonodat

10 gyönyörű őszi asztaldísz, ami alkalmivá teszi otthonodat

Színes dísztökök

A dísztököknél keresve se találnál jobb dekorációt: ezek mindenkit azonnal az őszre emlékeztetnek. A kisebb-nagyobb tökök már eleve látványosan mutatnak egymás mellett az asztalon, de ha néhány szezonális virággal, esetleg gyertyával, figurával bolondítod meg őket, akkor garantált az őszi hangulat.

Újragondolt süteménytároló

A süteménytárolók nagyon látványosak és szezonálisan tökéletesen dekorálhatóak. Felhasználhatod őket natúr alapként, és így megtöltheted különféle virágokkal, tökökkel a szinteket, de akár édességet, teázáshoz, kávézáshoz szükséges alapanyagokat is tehetsz a miniatűr polcokra.

Virágok rusztikusan

Bár nincs akkor választék, mint nyáron, az őszi virágok sem éppen elhanyagolható dekorációk. Az őszi rózsa, a krizantém, a színes levelekkel tűzdelt ágak és a virágzó fűfélék egytől egyig remek alapanyagok a rusztikus díszekhez. Bármilyen vázában csodásan mutatnak, de ha igazán egyedi, vidéki hangulatra vágysz, akkor mindenképpen valamilyen ódon, használt edény, vödör lesz az ideális választás.

Tökváza

Ha valóban egyedi látványra szeretnél szert tenni, akkor érdemes egy tököt beszerezned váza gyanánt. Az elkészítés során csak ki kell vájnod a tökből egy akkora részt, hogy egy öblösebb poharat, vagy egy konzervdobozt bele tudj tenni. Ezt töltsd meg vízzel, és már készítheted is a csokrot! (Arra persze ügyelj, hogy a faragás ne látszódjon ki a virágok alól.)

Tipp: víz helyett oázist is tehetsz a tök belsejébe, így még izgalmasabb dekorációt készíthetsz.

Még 6 őszi asztaldísz a következő oldalon! Lapozz egyet ide kattintva >>

Lámpásba rejtve

A lámpásokat érdemes szezonról szezonra újragondolnod, hiszen minden évszakban remek alapot biztosítanak a dekorációk összeállítása során – ősszel is könnyű a segítségükkel változatosságot csempészni az otthonunkba. Elég, ha néhány tobozt, tököt teszel beléjük, de ízlésednek megfelelően díszítheted gyertyákkal, termésekkel sőt, akár kívülről is feldobhatod őket néhány színes ággal, levéllel, vagy éppen szalaggal.

Tálcára rendezve

A lehető legegyszerűbb és leggyorsabb módja az ízléses és könnyű őszi dekorációnak, ha egy tálcára teszed a rendelkezésedre álló alapanyagokat. Ennek egyik legnagyobb előnye, hogy bármikor kiegészítheted, lecserélheted a díszeket és könnyedén odébb is rakhatod az egész kompozíciót, ha szükséges. A nappaliban éppúgy megállja a helyét, mint a balkonon, vagy az étkezőben!

Őszi füvek

Számos fű- és nádféle virágzata pompázik az őszi időszakban és érdemes is felhasználni őket a dekorációk, csokrok készítése során, hiszen nagyon látványosak. Jó alternatívát jelenthetnek akkor, ha kedveled a vázába állított díszeket, de idén valami újdonságra vágysz. Már egy-két szál virágzat is remekül díszíti a környezetét, így gyertyatartókba, feles poharakba ugyancsak állíthatod őket, nem csupán méretes vázákba, amik sok helyet foglalnak az asztalon.

Még 3 őszi asztaldísz a következő oldalon! Lapozz egyet ide kattintva >>

Oldalak: 1 2 3

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást