5 gyönyörű európai úticél, amit autóval is elérhetsz

5 gyönyörű európai úticél, amit autóval is elérhetsz

Címlap / Kikapcsolódás / Utazás / 5 gyönyörű európai úticél, amit autóval is elérhetsz

Nem kell feltétlenül repülőre szállnod ahhoz, hogy gyönyörű helyre juss Magyarországról – hiába vagyunk a Kárpát-medence közepén, azért autótávolságra is vannak lélegzetelállító helyszínek, amelyeket érdemes látni. Összegyűjtöttünk közülük ötöt, ha mennél is valahová, de nincs kedved, vagy anyagi forrásod arra, hogy össze-vissza repülj.

1. Baska, Horvátország

Rögtön vágjunk is bele a lecsóba: az egyik legkönnyebben elérhető tengerpart kis hazánkban nyilvánvalóan a horvát, és azon belül Baska nagyon népszerű a magyar turisták körében. Ez egy nagyon aranyos, nyugodt kis város Krk szigetén, ami leginkább a két kilométer hosszan elterülő, gyönyörű strandjáról híres.

Gyerek- és felnőttbarát, bulizni és családdal kikapcsolódni egyaránt tökéletes, ráadásul történelmi látnivalók is akadnak a környéken.

Ha már autóval mész, ne legyél rest felfedezni a környező falvakat és városokat sem.

2. Bled, Szlovénia

Mindenkinek el kellene mennie itthonról egyszer Bledbe, és nemcsak azért, mert ott van az a gyönyörű templom a tó közepén – a környék egyébként is lélegzetelállító, és számos kikapcsolódási lehetőség közül választhatsz a nézelődésen kívül is. Érdemes a környéken például raftingolni is, ha már autóval vagy, nagyon könnyen elérsz ilyen központokat is.

3. Krakkó, Lengyelország

Krakkó egy kicsit nagyobb köpésre van, mint ahogy az ember számítana rá, de semmi baj, mert az út a festői Tátrán keresztül vezet. Ezért a lengyel kisvárosért meg megéri elutazni ennyit, hiszen elképesztően aranyos, nagyon gazdag történelemmel rendelkezik, és még az árai is pénztárcabarátnak számítanak, még akkor is, ha az a pénztárca egy magyaré.

Egyetek jót a várnegyed éttermeiben, hajókázzatok a folyón, nézzétek meg a tüzet okádó sárkányszobrot, vagy látogassatok el a közeli Auschwitzba, ha bírja a lelketek. 

4. Plitvicei-tavak, Horvátország

Ha vannak helyek, amik pontosan úgy néznek ki a képeken, mint ahogy élőben, ezek csimborasszója lehetnének a Plitvicei-tavak: a gyönyörű tórendszer pontosan úgy fest a valóságban is, mint ahogy a megkomponált marketingképeken. Tudni érdemes azért, hogy korán kell érkezni, és a nagyobb túrát megtenni, ha mindent látni akarunk, különben órákon át tartó sorbaállás és idegeskedés lesz a túra eredménye.

5. Innsbruck, Ausztria

Ha a hegyek szerelmese vagy, Innsbruck lesz a te igazi szerelmed: a kisvárost olyan hegycsúcsok veszik körül, hogy egyenesen nem lehet betelni a látványukkal, főleg akkor, ha meg is mászod őket. Maga a város is kis ékszerdoboz, olyan, mintha a mesekönyvekből lépett volna elő. Ráadásul átszeli egy olyan kék vizű folyó, amilyet garantáltan nem láttál még – csupa látnivaló néhány órás autóútra Budapesttől.

Képek forrása: pixabay.com

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást